Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Terveys­keskus tarvitsee johtajan

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 11.10.2017 kello 8.00

Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistus ei ole vielä täällä. Todennäköisesti uudistus tapahtuu, mutta täyttä varmuutta siitä ei ole.
Tämänhetkisen tiedon mukaan uudistus astuu voimaan vuoden 2020 alusta.

Sote-uudistuksen rinnalla toteutuva maa­kunta­uudistus tuntuu olevan sotea enemmän vastatuulessa. Sen yllä leijailee koko ajan enemmän myrskypilviä. Yhä useammat vaikutusvaltaiset henkilöt ovat kyseenalaistaneet viime viikkoina koko uudistuksen tarpeellisuuden.

Uutta hallintoa luodaan, mutta mitä vanhaa poistuu? Tämä on erittäin hyvä kysymys.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Kangasalan kunta järjestää vielä ainakin kaksi vuotta itse sote-palvelut Kangasalla ja naapurissa Pälkäneellä. Kaksi vuotta on pitkä aika. Tuona aikana on tärkeää varmistaa, että sote-palveluita pyörittää osaava, sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta.

Se on helpommin sanottu kuin tehty. Tällä hetkellä Kangasalan terveys­keskuksessa ei ole johtavaa ylilääkäriä. Pian kunta julkaisee neljännen työpaikkailmoituksen vuoden sisään.

Johtavan ylilääkärin virka ei ole haluttu, eikä ihme. Työhön liittyy paljon ulkoista painetta. Siinä pärjää ihminen, joka osaa suhtautua asioihin asioina ja delegoida riittävästi eteenpäin.

Tästä syystä virkaan haetaan karismaattista johtajaa, kuten vs. sosiaali- ja terveysjohtaja toisaalla tässä lehdessä toteaa.

Sellainen olisi nyt tärkeää löytää pikaisesti. Muuten aikaisemmin terveys­keskusta jämäkästi johtaneen Sari Mäkisen työ valuu hukkaan. Pahimmassa tapauksessa jopa potilasturvallisuus varantuu.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös