THL: Kangasalle kuluneen viikon aikana 56 virallista uutta koronatapausta

31

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) raportoi tänään torstaina 56 uutta virallisin testein todettua koronavirustartuntaa Kangasalle.

Viikko sitten torstaina kerrottiin viikon aikana Kangasalla havaitun 65 uutta tartuntaa.

Virallisesti ilmoitetut luvut eivät kerro koko totuutta koronaviruksen ilmaantuvuudesta, sillä julkiselle puolelle testiin pääsevät lähtökohtaisesti ainakin Kangasalla vain koronaviruksen riskiryhmäläiset sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevät.

Lue lisää: STM: Kunnan täytyy järjestää koronatestaus tartuntatautipäivärahaa varten – Tapahtuuko näin Kangasalla?

Tähän mennessä Kangasalla on koronaviruspandemian aikana todettu virallisin laboratoriotestein yhteensä 5588 tartuntaa.

THL raportoi nykyään koronatilanteen muutoksista kerran viikossa torstaisin.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on päättänyt, ettei Tays enää 15. helmikuuta jälkeen raportoi päiväkohtaisia lukuja. Sairaanhoitopiirin tartuntatilannetta raportoidaan viikkotasolla pandemiaohjausryhmän raportin osana.

Tiedotteen mukaan lukujen merkitys on kaiken kaikkiaan vähentynyt, kun testeissä käy murto-osa sairastuneista.

THL raportoi torstaina koko Suomen alueella havaitun viimeisen viikon aikana 10 769 tartuntaa. Kaiken kaikkiaan Suomessa on raportoitu 1 125 342 virallisin testein todettua koronavirustartuntaa

Lue lisää: THL:n kasvomaskisuositus käyttöön Pirkanmaalla, sote-yksiköissä jatketaan maskien käyttöä – maakunnassa liikkuu nyt myös influenssaa

Tämä on päivittyvä uutinen.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3 €.Tilaa tästä

31 kommenttia

 1. Kangasalan Sanomille ei ole sopivaa kirjoittaa taivutusmuotoa Kangasalalla.Se ärsyttää paikkakuntalaisia suunnattomasti!

  • Hei! Kiitos huomautuksesta, oikea kirjoitusasu on tosiaan Kangasalla. Otsikko korjattu. T.Annukka/KS

  • Niin minuakin, jonka isä oli kotoisin Kangasalta. Täällä Lempäälässä moni väittää, että emme saa olla lempääläisiä, vaan lempääläisiä. Olen vastannut heille, että ovatko Karjalasta tulleet karjalalaisia. Paikallisradioissa kuulee usein sanottavan Kangasalalta, huh. Mikäs voisi olla kauniimpi ilmaisu kuin kesäpäivä Kangasalla.

 2. Tänään 16.09.2020 Kävin Kangasalan K-Supermarketissa.Oli hämmentävää nähdä miten nämä paikalliset asukkaat suhtautuvat ohjeistukseen liittyen koronaan.Nämä mammat ja papat sekä muut
  kuolemattomat vähät välittivät maskisuosituksista saatika turvavaväleistä.Höpötetään ja pärskitään
  muista välittämättä,Henkilökunta suojautunut maskeilla asiallisesti .Toivottavasti tästä paikasta ei tule seuraavaa koronalinkoa,Pahaa pelkään katsoessani asiakkiden käyttäytmistä.
  T Kari Mattila

 3. Kaikki ihmiset eivät voi pitää maskia kasvoillaan. Osa ei pysty hengittämään sen lävitse ja tulee huono olo, pyörryttää. Toiset taas saavat hirvittävän allergisen nuhareaktion, jolloin nenää pitäisi pystyä pyyhkimään ja silmätkin vuotavat suoranaan vettä. Silmälaseilla ei sen jälkeen näe mitään ja niitäkin pitäisi pyyhkiä ja kuivata.

 4. Jos ei pysty pitämään maskia, voi olla ainakin puhumatta ja höpöttämättä kaupassa asioidessaan. Tällaisen asiakkaan tulisi toimittaa asiansa kaupassa mahdollisimman vikkelästi ja pitää kaksinkertaisia turvavälejä muihin ihmisiin.
  Käsidesi myös unohtuu liian monelta. Jos taas
  väittää, että ei voi käyttää käsidesiä, tulisi käyttää kertaköyttöhansikkaita.

 5. Tuskin Kangasalla on 34 tapausta tällä hetkellä, kuten juttu väittää. Todettuja tapauksia kyllä, mutta niistä suurin osa, mahdollisesti 30+ on jo parantunutkin.

 6. Niin minäkin jouduin maskin poistamaan acutassa kun alkoi pyörryttämään ja ahdistamaan hoitaja kehotti ottamaan pois. Älkää menkö siis acutaan näinkin voi tapahtua

 7. Maski ahdistaa ja haittaa hengitystä jokaisella. Hyvin harvalle tästä on mitään oikeaa haittaa. Kyllä aikuisen pitää pystyä hieman sietämään epämukavuutta. Oikeat lääketieteelliset syyt erikseen, mutta niitä on korkeintaan murto-osa valittajista. Ja kyllä, acutassa on voitu kehottaa ottaa maski pois, siellä kun ei ole aikaa hoitaa aikuisen itkupotkuraivareita oikeiden töiden lomassa. Tämä ei siis tarkoita sitä, että antaisivat siunauksensa maskittomuudelle kaikille niille pikku prinsessoille, jotka eivät aikuisena siedä lievää hetkellistä epämukavuutta vaikka jonkun toisen henki olisi kyseessä.

 8. En usko että maskeista on mitään hyötyä. Pelkkä myyntikikka. Mikään kertakäyttö ei estä viruksia tarttumasta. Höpö puhetta. Saadaan ihmiset vain uskomaan kaikenlaista hömppää. Ja elämä kutistuu kun se tarkoituksellisesti kavennetaan. Ihmiset saadaan tietoisesti hysteerisiksi. Mutta se on kaiketi tarkoituskin. Ihmiset hamstraavat kaupat tyhjiksi kuin maailmanlopun edellä. Koronahysteriaa kehitellään tahallaan. Näin asian näen.

  • Niin, jos ne ei kerran pöpöjä estä niin menisitkö leikkaussaliin leikattavaksi siten ettei henkilökunta käytä maskia?

 9. Miksi ei voi lukea juttua Kangasala jatkaa tiukennetuin koronarajoituksin kun ei ole tilaaja.Jouluksi tulee perheitä yhdessä joulua viettämään.kuin minäkin täysin karanteenista.No tietoiskut on näköjään harvoille ja valituille vaikka kyse on tärkeästä asiasta.
  nimim.mummo

  • Hei,
   pahoittelut. Juttu oli jäänyt epähuomiossa maksulliseksi. Asia korjattu!
   Yst. Heli Keskinen, KS

 10. Olen itsekin huomannut marketin asiakkaat eivät desinfioi, eikä käytä maskeja. Haluavat varmaan tartunnan omaistensa perinnön toivossa. Ja vanhuksista eroon kuluttamasta heidän veromarkkojaan. Olen itsekkin allerginen maskeille, myös lehtien painomusteelle, mutta ne on pikkujuttuja kotonaan verrattuna. Kestän kyllä ne epämukavuudet. Ja tyttäreni on hoitoalalla on koko ajan riskinsä välinpitämättömiä ihmisten takia.

 11. Eikö Kangasalla ole varattu riittävästi resursseja testiaikavarauksiin ja testauksiin, jos ajanvarauspuhelimeen pitää jättää takaisinsoittopyyntöjä, joihin luvataan vastata saman päivän (!) aikana? Esim. Lempäälässä saa varattua ajan tunnin varoajalla. Tautia tosiaan on piilossa. Olisi mielenkiintoista nähdä vertailevaa dataa testausten määristä.

 12. Nämä kangasalan mummo/papparyhmät tukkii joka kaupassa ahtaat käytävät. Siihen jäädään pälättämään ilman mitään maskeja ja turvavälejä. Estetään muiden liikkuminen kaupassa ja altistetaan muita ihmisiä kun juorutaan suu vaahdossa. Pahin paikka on ahdas Lidl.
  Missään muualla ei näe vastaavaa.

 13. Voi, voi, ei se nyt auta höpötellä maskeista ja siitä, kuka pitää ja kuka ei.
  Turvavälit ja käsihygienia ovat tärkeämmät.
  Jokainen tekee itsr päätöksen käyttääkö vai ei ja käykö se vai eikö käy.
  Leikkureissa on usein avoin haava ja ollaan tosi lähellä asiakasta. Tottakai siellä pidetään.
  Tästä ollaan niin montaa mieltä eri tahojen kesken.
  Pääasia on, ettei lähdetä sairaana yskimään ja pärskimään muiden keskelle, silloin pitää pysyä kotona.
  Mukavaa talvipäivää kaikille😊

 14. Espanjassa on ollut jo lähes vuoden maskipakko ja ilman maskia yksin omakotitalon pihalla liikkuva saa sakot, vaikka muita ihmisiä ei olisi lähelläkään. Espanja oli kesällä sakottanut jo yli 2miljoonan euron edestä maskittomia ja siellä ei näe ketään ilman maskia. Kuitenkin korona leviää maskin läpi ja sivuista sekä ihosta, vaatteista yms. Pysykää mieluummin kaukana toisista ihmisistä! Myös astmaatikoista!

 15. Voisiko tuosta loistavaa kuvaa (välitä, pidä turvaväli) jalostaa ja tehdä myytäväksi tarroja jotka voisi liimata takin selkämykseen? Isolla teksti: ”minä välitän, pidän turvavälin” . Voisi auttaa siihen ettei kaupoissa ängetä ihan selkään kiinni. Myyntituotot voisi ohjata hyväntekeväisyyteen ja tukea jotain tahoa joka koronan takia on kärsinyt. Ostaisin kyllä heti jos joku valmistaisi 🙂

 16. Voisiko Kangasalan tartuntataudit / @tays_sairaala tiedottaa, onko viikonlopun tartunnat peräisin eskarista? Levinneet päikyssä vai eskarilaisten perheenjäsenissä? Vai onko samaan aikaan menossa muu ryväs?

 17. Edelliseen viestiin liittyen: Kangasalla on viime aikoina ollut enemmän tartuntoja, miksi sitä ei voi lainkaan avata? Mistä näitä nyt tulee näinkin useita?

 18. Todella uskomatonta piittaamattomuutta ihmisiltä, kun tartuntoja vaan tulee ja tulee. Kyllä ärsyttää, kun on itse 1,5 vuotta noudattanut varotoimenpiteitä ja nämä toiset vaan mennä viipottavat kisamatkoilla ym. hakien tänne riesaksi deltavarianttia. Olen onneksi saanut melko hiljattain ensimmäisen rokotteen, mutta kyllä hirvittää se pitkä odotus seuraavaan annokseen ja ihmisten piittaamattomuus sinä aikana. Kyllä tarvittaisiin taas kovia toimenpiteitä, kun ihmiset eivät usko ja välitä.

  Kyllä se pitää viimeistään nyt uskoa, että kyse on vakavasta taudista ja varotoimenpiteet eivät todellakaan ole mitään kiusantekoa ja turhuutta! Vaikkei koronaan kuolisi, se voi runnella kehon pahasti ja karmeilta jälkiseurauksilta ei nuoretkaan välttämättä säästy.

  Vielä ei ole aika päästää ”vapaalle” vaan pitää muistaa edelleen ne maskit, käsien puhtaus ja etäisyydet. Vielä ei ole aika matkustella ja bilettää. Nyt ei ole aika ajatella omaa napaa. Yhteistyöllä maaliin saakka! Itse uskallan viimeistään sitten huokaista helpotuksesta, kun väh. 70 % rokotuskelpoisesta väestöstä on saanut kaksi piikkiä…

 19. Voisitteko ystävällisesti hyvät ihmiset alkaa ottamaan tämän vakavasti? Kasvavat tartuntamäärät ovat yleensä seurausta piittaamattomasta ja holtittomasta käytöksestä. Nyt ei ole matkustelun, joukkojuhlien ja biletyksen aika, kun rokotekattavuus (kaksi piikkiä) ei ole vielä riittävä. Ei tästä päästä kovin äkkiä eroon, ellei jokainen ala ottaa vastuuta omasta käytöksestään. Vielä on syytä käyttää maskia, putsata käsiä ahkerasti ja pitää etäisyyksiä.

 20. Ihme, ettei paikallissanomat pureudu enemmän siihen aiheeseen, kuinka Kangasala kyntää surkeissa tarttuvuusluvuissa (korkeissa) koronan suhteen. Ei ihme, kun esim. 45-vuotiaita alettiin rokottaa ensimmäisellä rokotuskierroksella kaksi kuukautta myöhemmin kuin muissa vastaavankokoisissa paikkakunnissa. Surkeaa toimintaa..

 21. En ihan ymmärrä miksei voida kertoa, missä tartuntaryppäitä on ollut, että ihmiset osaisivat vältellä näitä paikkoja

 22. Vieläkö on niitä jotka ovat sitämieltä että tämähän on tavallinen flunssa, median luomaa tämä hössötys!!

 23. Vastaus Ritva Kivelän kysymykseen: Kyllä näitä koronan tavalliseen flunssaan vertaavia vielä on Kangasalla. Vetoavat koronaan kuolleiden korkeaan ikään ja potemiinsa perussairauksiin. Mutta ko ihmiset saattaisivat elää edelleen, ellei korona olisi tullut ’omien’ perussaiirauksien lisäksi. Jokaisen elämä on tärkeä!
  Perus käsihygienia pitäisi kaikilla lähteä selkäytimestä. Turvavälin käyttö edellyttää pientä järjen käyttöä. Maskin käyttäminen on osoitus siitä, että ajattelee muitakin kuin vain itseään. Maskin tuoman erittäin pienen haitan hengittämisessä, pitäisi jokaisen ihmisen kestää, eli tinkiä omasta mukavuudestaan jos/kun kyseessä on jonkun toisen henki.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.