Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Tarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittääTarjous voimassa 23.10. asti tai niin kauan kuin tuotteita riittää

Torin uudistus välttämätön

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 31.5.2017 kello 8.01

Onpa hienoa, kun Kangasalan torilla on elämää!

Tämä ajatus tuli väistämättä mieleen, kun Kangasalan torille osui kahtena viikonloppuna peräkkäin suur­tapahtumat: kevät­markkinat ja seura­kunnan syntymäpäiviin liittyvä torijuhla.

Muutenkin tori on herännyt jälleen kesän myötä taas uudenlaiseen kuhinaan.

Ero on valtaisa esimerkiksi lokakuuhun verrattuna. Kuten vastavalittu vuoden kangasala­lainen Terttu Sairiala totesi viime viikolla: synkimpään aikaan torilla eivät liiku linnutkaan.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Seurakunta oli rakennuttanut omaa juhlaansa varten hienot puitteet. Niitä katsellessa heräsi kysymys, miksei Kangasalan torilla ole esiintymislavaa kiinteänä rakenteena.

On järjetöntä rahan tuhlausta rakentaa sellaiset jokaista tapausta varten erikseen. Valmiit puitteet saattaisivat kannustaa myös pienempiä toimijoita järjestämään omia tapahtumiaan.

Torille on tehty suuret suunnitelmat, joiden todella soisi toteutuvan. Sinne on suunniteltu juuri tuo esiintymislava, mutta myös leikkipaikkoja, oleskelualueita ja jopa kauppahalli.

Juuri nyt, kun linja-auto­aseman tulevaisuus on kokonaan auki, nuo suunnitelmat näyttävät valitettavan kaukaisilta. Selvää on, että torin kohennus on järjestyksessä vasta linja-auto­aseman uudisrakennuksen jälkeen tapahtuva asia.

Melu on asia, joka väistämättä liittyy musiikkipitoisiin tapahtumiin. Esimerkiksi Tampereen keskustorin ympärillä asuvat ovat valittaneet, että koko kesän jatkuvat tapahtumat häiritsevät merkittävästi lähiympäristön asukkaita.

Kangasalla tuskin koskaan kohdataan tuota ongelmaa samassa mittakaavassa. Satunnaiset tapahtumat mahtuvat keskustan äänimaailmaan varmasti ilman, että kenenkään elämä siitä suuremmin häiriintyy.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös