Tornien taisto siirtyi pihoihin – ilmoita havainnot Bird Life Suomelle

0
Kuu kiurusta... Lauantaina kannattaa tarkkailla lintuja omalla kotipihalla ja osallistua samalla BirdLife Suomen Pihojen taistoon.

BirdLife Suomi järjestää toukokuussa linnuista kiinnostuneille tapahtuman, jossa ei poistuta kotoa. Se korvaa perinteisen lintutornien välisen Tornien taisto –tapahtuman, joka on tavattu järjestää toukokuun alkupuolella.

Lauantaina 9.5  järjestettävä tapahtuma on nimetty Pihojen taistoksi.

Pihojen taisto -tapahtumassa tarkkaillaan lintuja omasta kotipihasta valitussa pisteessä aamuviiden ja kello 13 välillä. Samalla lasketaan, kuinka monta lintulajia omasta tarkkailupisteestä näkyy ja kuuluu.

Osallistua voi esimerkiksi kuistilta, kerrostalon pihalta, parvekkeelta tai vaikkapa ikkunasta tarkkailemalla. Koko kahdeksantuntista tapahtuma-aikaa ei tarvitse käyttää lintujen havainnointiin. Kyseessä ei ole kilpailu, vaikka harrastajat voivatkin leikkimielisesti kisailla keskenään lajimäärillä.

Pihojen taistoon voi osallistua kuka tahansa yksin tai muiden samassa taloudessa asuvien kanssa. Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tulokset ilmoitetaan BirdLife Suomelle verkkolomakkeella heti tapahtuman päätyttyä.

Suomen lisäksi hyvän mielen pihakisa järjestetään samana päivänä myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Ohjeet Pihoje taistoon löytyvät BirdLife Suomen sivuilta.

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen sivuilta puolestaan löytyy tietoa alueellisista havainnoista.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.