Tuula Ruusumaa Kangasalan Sanomien päätoimittajaksi

0

Uutistuottaja Tuula Ruusumaa, 37, on nimitetty Kangasalan Sanomien päätoimittajaksi huhtikuun alusta. Ruusumaan vastuulla ovat lehden lisäksi Kangasalan Sanomien sähköiset julkaisut.

Pitkäaikainen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Matti Kauhanen, 61, siirtyy samalla osa-aikaeläkkeelle. Kauhanen jatkaa Kangasalan Sanomalehti-Osakeyhtiön toimitusjohtajana.

Vuodesta 1997 Kangasalan Sanomien päätoimittajana ja toimitusjohtajana työskennellyt Kauhanen on kypsytellyt päätöstään jo viime keväästä lähtien.

– Nyt ajankohta tuntuu kaikin puolin sopivalta. Toimitusjohtajana pystyn paremmin keskittymään muun muassa yhtiömme sähköisiin kehityshankkeisiin, kun päätoimittajan vastuu ja siihen liittyvät velvollisuudet jäävät minulta pois, Kauhanen sanoo.

Kauhasen mukaan päätöksen taustalla ovat myös henkilökohtaiset syyt.

– Yhteinen aika aikuisten lasten ja tänä vuonna jo kahdeksan lapsenlapsen kanssa on jäänyt vähäiseksi. Samoin vapaa-ajan harrastukset ja huolehtiminen omasta kunnosta sekä terveydestä.

Ala murroksessa

Toimitusjohtaja Kauhanen on tyytyväinen, että päätoimittajan tehtävään löytyi henkilö lehden omasta toimituksesta.

– Nopeasti edennyt lehtialan murros vaatii uusia tuulia, tekijöitä ja näkökulmia perinteisen painetun lehden kuin myös sähköisten julkaisujen tekemiseen. Minä ja yhtiön hallitus luotamme, että Tuulalla on tähän hyvät lähtökohdat.

Ruusumaa on työskennellyt yhtiön palveluksessa syksystä 2011 alkaen uutistuottajana.

Keski-Suomesta kotoisin olevalla, mutta viime vuosina vahvasti kangasalalaistuneella Ruusumaalla on 15 vuoden kokemus erilaisista journalistisista työtehtävistä.

Ruusumaa on 96-vuotiaan yhtiön yhdeksäs päätoimittaja. Hän on koulutukseltaan filosofian maisteri pääaineenaan journalistiikka.

Sähköistä liiketoimintaa

Kangasalan Sanomissa on käynnissä mittava sähköisen liiketoiminnan kehityshanke.

Hanke realisoituu konkreettisiksi tuotteiksi tämän kevään aikana. Tuolloin julkaistaan muun muassa uusi sähköinen lehti.

Sähköisen liiketoiminnan tukemiseksi Sanomiin palkattiin vuoden alkupuolella uusi myyntineuvottelija, 39-vuotias Inka Lymi-Viitanen Kangasalta.

Hänen työtehtäviinsä kuuluvat Kangasalan Sanomien sähköisten palveluiden myynti sekä paikallisen yritystoiminnan palveleminen markkinointiin ja myyntiin liittyvissä asioissa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.