Ulosteita Vesaniemen rannassa

1
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
15–30 yksilön parvi kanadanhanhia ruokailee ja ulostaa Vesaniemessä. Ruskeasävyinen kanadanhanhi sekoitetaan joskus valkoposkihanheen, joka on pienempi ja väritykseltään toisenlainen.

Vesaniemen ranta täyttyy ulosteista joka aamu. Kaupunginpuutarhuri Jari Järvisen mukaan kanadanhanhien jätöksiä on riesaksi asti, koska linnut ovat löytäneet rannan uudestaan monen vuoden tauon jälkeen. Sekä uimaan menijät että rantaan vilttejä levittelevät…


Tämä sisältö on vain Kangasalan Sanomien tilaajille

Jos olet tilaaja, saat sisällön käyttöösi kirjautumalla sisään. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia, rekisteröi tunnuksesi tästä.

TilaaKirjaudu

1 kommentti

  1. Sen verran oikoisin faktoja, että kanadanhanhi ei ole Suomessa rauhoitettu, vaan se on riistalaji, jolla on metsästysaika. Metsästys on mahdollista 10.8. alkaen pelloilta ja 20.8. klo 12 eteenpäin samaan tapaan kuten muidenkin vesilintujen metsästys. Sen sijaan toinen, varsinkin etelärannikolla merkittäviä haittoja aiheuttava valkoposkihanhi on punavihreän ympäristöministeriön tiukkaakin tiukemmassa suojeluksessa, josta poikkeaminen on normaalin järjen vastaisesti totaalisen mahdotonta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.