Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Unen rippeitä taidetila Terrassa

Anttilan töissä kulunut ja nukkavieru kokee uuden heräämisen. Hän hyödyntää töissään monenlaista vanhaa, kirpputoreilta hankittua materiaalia, kuten kirjoja, matkalaukun kantta ja tikkaita.

Uutiset - 30.5.2014 kello 11.48
Unen rippeitä taidetila Terrassa

Taidetila Terran näyttely Sisyfoksen työ: sekatekniikkatöitä ja installaatioita kokoaa kangasalalaisen Jukka-Pekka Anttilan aivan uusia ja hiukan vanhempia töitä mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Teknisesti teokset on toteutettu maalaamalla, piirtämällä ja kollaasein. Värimaailma on puhdas ja raikas, ja erityisesti voimakas vaaleanpunainen pysäyttää katsojan.

– Nämä ovat sellaisia unen rippeitä, hetkiä unien välissä, Anttila kuvailee.

Aikaa taiteelle illalla

Anttila asuu perheensä kanssa Tiihalassa. Perheenisä ottaa aikaa taiteelle illoista, jolloin lapset ovat menneet nukkumaan ja talo rauhoittunut.

Taide on ollut aina läsnä Anttilan elämässä. Hän on pitänyt useita näyttelyitä muun muassa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

– Oma maailma on ollut tärkeä. Olen rakentanut identiteettiäni kuvataiteen kautta.

Vuosien varrella Anttilan taiteen tekeminen on muuttunut. Nuoren miehen palo ei ole sammunut, ja tarve taiteen tekemiselle on edelleen voimakas. Tunne on kuitenkin seestynyt iän ja perheen myötä.

– Se ei ole enää sellaista nuoren miehen vimmaa. Alkuvaiheessa taiteeni oli paljon provosoivampaa ja kulmikkaampaa, värit räiskyvämpiä, Anttila kertoo.

Kuvakirja tekeillä

Anttila ei ole aikaisemmin pitänyt näyttelyitä Kangasalla. Hän kehuu taitetila Terraa hyväksi paikaksi.

– Näyttelyä oli hyvä rakentaa, koska tiedon näyttelyajankohdasta sai hyvissä ajoin ja täällä oli mahdollista poiketa katsomassa tilaa. Muutamat töistä on tehty ihan Terran tilaa silmällä pitäen.

Seuraavia näyttelyitä Anttilalla ei ole vielä tiedossa, mutta taiteen tekeminen jatkuu edelleen. Hänellä on tekeillä muun muassa kuvakirjan tapainen, löyhästi tekstiä sisältävä teos.

Jukka-Pekka Anttila Sisyfoksen työ: sekatekniikkatöitä ja installaatioita –näyttely esillä 6.6. asti Kangasalan pääkirjaston taidetila Terrassa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös