Useissa Kangasalan jättihankkeissa mukana ollut Mika Mäkeläinen on menehtynyt

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Mika Mäkeläinen kunnosti vuosi sitten historiallisen Idmanin huvilan Längelmäveden rannalla. Lisäksi hän oli Kangasalla mukana muun muassa kauppa-, liikuntahalli- ja kanavahankkeissa. Kuva: KS arkisto / Sari Eerolainen

Kangasalla monessa hankkeessa puuhamiehenä ollut sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen on menehtynyt. Mäkeläinen menehtyi viime viikolla äkilliseen sairauskohtaukseen.

Mäkeläisen puoliso vahvistaa suru-uutisen Kangasalan Sanomille.

Kangasala sai muutamia vuosia sitten espoolaismiehestä kaupungin kehittäjän monelle saralle. Mäkeläinen perheineen vietti suurimman osan vuodesta Kangasalla emännöiden ja isännöiden Suomatkan tilaa.

– Tämä on utopia, jota en tiennyt olevan olemassakaan. Täydellinen yhdistelmä maaseutua ja pikkukaupunkia samassa paketissa. Ei tällaista Suomesta muualta löydy, perheenisä kehui uutta kotikaupunkiaan Kangasalan Sanomille aikaisemmin.

Lue myös: Mika Mäkeläisen ystävien muistokirjoitus: ”Hänessä oli poikkeuksellista lämpöä ja herkkyyttä, jotka auttoivat asettumaan toisten ihmisten asemaan”

Mäkeläinen kunnosti vuosi sitten Nils Idmanin rakennuttaman huvilan Längelmäveden rannassa. Yli satavuotiaasta upealla tontilla sijaitsevasta rakennuksesta kuoriutui luonnon keskellä sijaitseva yksityishotelli.

Lisäksi Mäkeläinen oli aktiivinen toimija keskustan kauppahallisuunnitelmissa, Pikkolan uuden liikunta- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisessa sekä Vesijärven ja Längelmäveden yhdistävässä kanavahankkeessa.

Mäkeläinen on kertonut omasta taustastaan Terho Puustisen kanssa kirjoittamassaan kirjassa Taivas + Helvetti. Itse menestyksensä luonut mies halusi suunnata kirjan tekstinsä eritoten nuorille tähdentääkseen, että menestyminen on mahdollista lähtökohdista riippumatta.

Mäkeläinen valittiin kymmenen vuotta sitten 40 lupaavimman eurooppalaisen nuoren johtajan joukkoon.

Hän oli perustajana useissa yhtiöissä, muun muassa Siili Solutions Oy:ssä, Rainmaker Oy:ssä, Frosmo Oy:ssä ja DoDreams Oy:ssä. Lisäksi Mäkeläisellä oli hallitustehtäviä, esimerkiksi hallituksen puheenjohtajuus Nordic Business Forum Oy:ssä ja hallituksen jäsenyys Sifter Capital Oy:ssä. Boardman Oy:ssä hän oli mukana partnerina.

Lue myös: Pankkiirin entisestä huvilasta tulee viiden tähden vierastalo – omistaja on kiinnostunut huutokaupassa myydystä talon irtaimistosta

Lue myös: Suomatkaan on suunnitteilla kanava – Vesireitti mahdollistaa liikennöinnin Vesijärvestä Längelmäveteen

Lue myös: Pikkolan uuden liikuntahallin veturi kertoo suunnitelmista: ”Uskallan sanoa, että kyllä halli nousee”

Lue myös: Hittilaji padel Pikkolaan rakennettavaan liikuntahalliin – ”Kangasala on sijaintinsa puolesta aivan huikea paikka, meille on helppoa tulla tänne”

Lue myös: Kauppahallille löytyi kehittäjä – nyt etsitään toimivaa konseptia ja sopivia yhteistyökumppaneita

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.