Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Uudenlainen yhteistyö käynnistyy Riunrannan biolämpölaitoksella

Kangasalan Lämpö uusii Riun alueella käyttöikänsä päähän tulleen lämpölaitoksen. Lämpölaitoksen ja siihen liittyvän verkostoinvestoinnin kustannusarvio on noin 2,7 miljoonaa euroa. Uusi laitos koostuu kolmen megavatin biokaasukattilasta ja sen rinnalle rakennettavasta, neljän megawatin maakaasukattilasta, jolla varaudutaan kesä-, huippu- ja varakäyttöön. – Tässä kasvatetaan myös laitoksen tehoa nykyisestä, jotta lämpöä riittää myös Pikonlinnan kiinteistöille ja alueelle rakennettaville kerros- ja rivitaloille, toimitusjohtaja Pekka Lehtonen Kangasalan Lämmöstä toteaa. Rakentaminen käynnistyi viime keväänä, ja tuotantokäyttö on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa. Viime viikolla asennettiin lämpölaitokselle kattila ja piippu.

Uutiset - 29.10.2014 kello 6.27
Uudenlainen yhteistyö käynnistyy Riunrannan biolämpölaitoksella
Toimitusjohtaja Pekka Lehtonen seurasi perjantaina, kun uuden lämpölaitoksen piippua aseteltiin paikoilleen.

Kangasalan Lämpö uusii Riun alueella käyttöikänsä päähän tulleen lämpölaitoksen. Lämpölaitoksen ja siihen liittyvän verkostoinvestoinnin kustannusarvio on noin 2,7 miljoonaa euroa.
Uusi laitos koostuu kolmen megavatin biokaasukattilasta ja sen rinnalle rakennettavasta, neljän megawatin maakaasukattilasta, jolla varaudutaan kesä-, huippu- ja varakäyttöön.
– Tässä kasvatetaan myös laitoksen tehoa nykyisestä, jotta lämpöä riittää myös Pikonlinnan kiinteistöille ja alueelle rakennettaville kerros- ja rivitaloille, toimitusjohtaja Pekka Lehtonen Kangasalan Lämmöstä toteaa.
Rakentaminen käynnistyi viime keväänä, ja tuotantokäyttö on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alussa. Viime viikolla asennettiin lämpölaitokselle kattila ja piippu.

Oman metsän haketta

Riunrannan biolämpölaitoksella polttoaineen toimituksesta, käytöstä ja valvonnasta vastaa metsänhoitoyhdistys Roine. Lehtosen mukaan tämä on uusi ja kiinnostava toimintamalli.
– Kun polttoaineen tuottaja on itse vastuussa myös lämpölaitoksen ajamisesta, uskomme, että polttoaine eli käytännössä puuhake on hyvälaatuista, Lehtonen sanoo.
– Lisäksi tämä tukee hyvin sitä strategista valintaa, että yhtiön omaa organisaatiota ei tarpeettomasti kasvateta.
Metsänhoitoyhdistykselle yhteistyö on tervetullut lisä liiketoimintaan. Jaatinen korostaa, että tällä tavalla tuotettu kaukolämpö on todellista lähilämpöä.
– Tyypillinen hakepuu on läpimitaltaan pientä, nuorien kasvatusmetsien puuta tai pienemmässä määrin metsän uudistamisen yhteydessä tullutta, Jaatinen kuvailee.
Käytännössä haketta tarvitaan vuodessa noin 200 rekkalastillista, mikä näkyy lisääntyvänä rekkaliikenteenä lämpölaitoksen ympäristössä.
Kangasalan kunta omistaa Kangasalan Lämmön sataprosenttisesti. Se tuottaa vuosittain omistajalleen, Kangasalan kunnalle, tuloa osinkona. Vuonna 2015 osingon määräksi arvioidaan 150 000 euroa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös