Vaaleista vaalein

0

Taidatte jo tietää. Vai oletteko sittenkään kuulleet, että sitä on liikkeellä? Nyt myös Kangasalla,  ja että se olisi levinnyt jo ympäriämpäri pitäjää.

Tämä pöpi pureutuu röyhkeästi suoraan kantajansa kallosta toiseen, ja saattaa kuumentaa tunteet jopa savuamispisteeseen saakka.

Se on just sitä: Trumppikuumetta koodilla DT-0.

Tästä päänsärystä ja lämpöilystä on jo tiettävästi varmoja havaintoja aina kotikylän itäsiivestä eli Kuhmalahdelta asti, ja siinä sivussa sama pöpi kiristää ohimoita myös siellä ja tuolla päin maailmaa.

Vaikutusalue on siis aikas laaja. Se leviää tehokkaasti ja taitavasti telkkarin ja muiden vempaimien välityksellä suoraan aivoihin ja sieltä käsin vaikuttaa se kaikkiin vaivoihin – vain ja ainoastaan lisätäkseen ryyppäämistä, epävarmuutta, kipua, pelkoa, tuskaa ja turvattomuutta.

Muita tavattuja oireita, yksin tai yhdessä, ovat punoitus, hikoilu, närästys, huimaus, ummetus, viha, ahdistus, ripuli, masennus, valehtelu sekä kuulo- ja näköharhat. Muut oireet kirjataan ilmoitusjärjestyksessä.

Aina luotettavat neuvolantäti ja vastaava lääkäri ohjeistavat, että viimeistään silloin pitää hakeutua kipinkapin lekurin juttusille, jos

sydämestä häviää rytmitaju, kaikki muuttuu mauttomaksi tai kun mistään ei ole enää hajuakaan.
Mitkään pillerit, pulverit tai piikit eivät kuupankolotukseen tehoa. Kossukin vain tuplaa tuskan – silloin mörkö näkyy helposti kahtena.

Parhaiten tältä pöpin aiheuttamalta tsunamilta voi suojautua sulkemalla töllöttimen, radion, puhelimen, tietokoneen, tabletin ja lehtien lisäksi myös silmänsä ja korvansa. Tai sitten istua toreilla ja turuilla miettien asuako kunnassa vaiko kaupungissa.

Juuri torilta kantautuneiden luotettavien tietojen mukaan sama vaaleatukkainen ukkeli oli yrittänyt muuttaa kangasalalaisten näyttelijöiden Ramppiteatterin nimen kansainvälisesti tunnetummaksi Trumppiteatteriksi.

Mutta kun herra DT oli kuullut, kuka tuomari tällä seudulla asuu, hän oli mennyt ison peilin eteen, nostanut peukkunsa pystyyn, suoristanut etusormensa ja tiettävästi elämänsä ensimmäisen kerran uhannut itseään ja sanonut ääni väristen ”kädet ylös.”

No. Täällä päin händyjään ovat viime viikkoina kilpaa kohotelleet Ilveksen ja Tapparan kuudennet kenttäpelaajat – nyt enää tapparalaisten.

Sitä täytyykin ihmetellä, ettei mikään taho ole puuttunut siihen, että vuodesta toiseen ilvesläisillä on pidemmät kesälomat kuin tapparalaisilla.

Ai niin. Toki iloisia tuulettajia ovat olleet viikonlopun jäljiltä kuntavaaleissa läpi menneet ehdokkaat. Henkseleitä on paukuteltu seuraavan neljän vuoden edestä. Onnittelut ja voimia kaikille valtuutetuille.

Vaalit on nyt taputeltu, mutta vaaleista jäi erityisesti mieleen Nummelan Niina, Nummen Anna-Maija ja Köpän Jote.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.