Vain Kangasalantien urat paikataan

0

Kangasalantien ajourista päästään eroon kevään aikana.

– Tie urapaikataan niiltä osin, miltä mittaus- ja maastokäynti osoittaa sen aiheelliseksi, tie-insinööri Anne Valkonen sanoo.

Millä viikolla pikimiehet urakkansa Kangasalantiellä aloittavat, on kuitenkin avoinna, sillä työkauden päällystysohjelman laadinta on Pirkanmaan ELY-keskuksessa vielä kesken.

Alun perin väylä piti syvimmiltä uriltaan eli Nattarin ja Lentolan väliltä paikata jo viime syksynä, mutta sateinen sää esti aikeet.

– Koska nopeusrajoitukset ovat tiellä matalat, myös vesiliirron vaara oli vähäinen. Siksi sitä ei otettu tuolloin ohjelmaan.

Vatialaan uutta pintaa

Muita Kangasalan osalta varmoja kohteita valmisteilla olevassa päällystysohjelmassa ovat Lahdentie ja Jyväskyläntie, joita paikkaillaan Valkosen mukaan ainakin jossain määrin.

ELY:ltä ennen syksyä kunnan vastuulle siirtyvä Vatialantie on myös saamassa uutta pintaa.

Urakka menee vielä ELY:n piikkiin. Nyt väännetään vain siitä, paikataanko Vatialantie, vai päällystetäänkö se kokonaan uudelleen.

Rahaa vähemmän

Pirkanmaan tiestön kunto rapautuu pikkuhiljaa, sillä rahaa väylien kunnossapitoon ei ole riittävästi.

– Viime vuoteen verrattuna hinnat ovat kutakuinkin samat, mutta pitkällä aikavälillä työn hinta on noussut. Rahoituksen taso laskee, ja rahalla saa yhtä vähemmän, Valkonen tuskailee tilannetta.

Niukkuuden aikojen strategia on ELY:ssä selkeä. Päätieverkko on etusijalla, harvemmin liikennöitävät väylät joutuvat odottelemaan pidempään paikkauksia tai uutta pintaa.

Valkonen tähdentää, että voimia ei myöskään hajoteta, vaan päällystystyöt tehdään alueittain. Tämän mahdollistavat liikkuvat asfalttiasemat.

– Tänä vuonna työt keskittyvät Mänttään ja Sastamalaan, ensi vuonna vuorossa on todennäköisesti Kangasalan ja Pälkäneen tienoo.

Kelirikko vältetään?

Kelirikkovauriot ovat jäämässä Pirkanmaalla vähiin, sillä aurinkoiset ja tuuliset päivät ovat haihduttaneet tehokkaasti pintaroudan teille nostamat sulamisvedet.

Kunnossapitopäällikkö Heikki Ikonen Pirkanmaan ELY-keskuksesta arvelee, että sorateilläkään ei tänä keväänä kärsitä runkokelirikosta.

– Näyttää siltä, että ainakin toistaiseksi vältymme myös teiden painorajoituksilta.

Kalenterin mukaan pahin tilanne on toki vielä edessä, mutta näillä näkymin tilanne näyttää Ikosesta hyvältä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.