Koti Pääkirjoitus Valitusten oikea osoite on lakimies

  Valitusten oikea osoite on lakimies

  0

  Pysäköinninvalvoja on karu ammatti. Tästä kunnasta löytyy tuskin toista työtä, jossa joutuu kohtaamaan yhtä paljon ihmisten vihanpuuskia silmästä silmään.

  Toki muissakin ammateissa saa palautetta, monesti vihaista ja hävytöntäkin, mutta usein välissä on kuitenkin joku suodin, kuten sähköposti tai puhelinlinja. On aivan eri asia kohdata vihan voimalla käyttäytyvä ihminen kadulla, jossa ei ole välttämättä mitään turvaa tai edes toisia ihmisiä lähellä.

  Pysäköinninvalvojat ovat joutuneet Kangasalla väkivaltaisten hyökkäyksien kohteiksi. Ainakin yhtä tapausta on käsitelty käräjillä, ja tiettävästi muitakin tapauksia on ollut.

  Ihmiset unohtavat usein, että pysäköinninvalvojat tekevät työtään niiden ohjeiden ja sääntöjen puitteissa, jotka laki ja työnantaja ovat heille antaneet.

  Jos heidän työstään on valittamista, palautteen oikea osoite on kunta ja pysäköinninvalvonnasta vastaava kunnan lakimies.

  Kunnallinen pysäköinninvalvonta aloitettiin Kangasalla vuonna 2010. Valtuustossa todettiin maanantaina, seitsemän vuoden jälkeen, että järjestelmässä on kehittämistä.

  Tähän johtopäätökseen olisi voitu tulla hieman rivakamminkin, mutta hienoa, että edes nyt. Nyt esitetyt uudistukset ovat hyvä alku.

  Valtuuston käytäväpuheissa oli esillä myös tilapäislupien myöntäminen. Sellaisia tarvitaan muun muassa viime lehdessä kuvatuissa tapauksissa määräaikaisiin tarpeisiin, kuten rakennustyömaiden pysäköinnin jär­jes­tä­mi­seen.

  Muitakin hyviä ideoita taatusti löytyy, kun asiaa ryhdytään pohtimaan oikein porukalla. Oman osansa suunnitteluun tuovat maanalaisen pysäköinnin uudelleen järjestäminen ja uusi parkkitalo.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän