Valtuusto päätti vuoden ensimmäisessä kokouksessaan muun muassa Pohjan osayleiskaavasta – Katso tallenne tästä

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva: KS Arkisto / Heli Keskinen

Kangasalan kaupunginvaltuusto istui tänään maanantaina vuoden ensimmäisessä kokouksessaan. Kokous päätti muun muassa Kuhmalahden Pohjan osayleiskaavasta.

Kaava hyväksyttiin yksimielisesti ilman puheenvuoroja.

Kaava mahdollistaa 48 omakotitalon rakentamisen suoralla rakennusluvalla ilman suunnittelutarveratkaisu- tai poikkeamispäätöskäsittelyä.

Rakennuspaikoista kolme sijoittuu kaupungin omistamille ja 45 yksityisten omistamille kiinteistöille.

Kaksi kaupungin rakennuspaikoista sijaitsee entisen Pohjan koulun länsipuolella, ja niille on mahdollista rakentaa omakotitalon lisäksi yritystoimintaa palveleva rakennus. Kaava sallii yritystoiminnan, joka ei aiheuta ympäristölle häiriötä. Yritystonteille on todettu tarvetta, ja sijainti maantien läheisyydessä on toiminnan kannalta sopiva. Alueen pinta-ala on yhteensä noin 1,7 hehtaaria.

Kylän keskukseksi osoitetaan palvelujen ja asumisen alueeksi merkitty alue, joka sijaitsee Rautajärventien ja Ämmätsäntien risteyksen ympärillä. Tällä alueella on muun muassa Kuhmalahden lähikirjasto.

Kaava mahdollistaa 15 Kuhmajärven rannalla sijaitsevan lomarakennuspaikan muuttamisen vakituiseen asuinkäyttöön. Kaavassa ei osoiteta uusia lomarakennuspaikkoja. Ranta-alueelle jää rakentamiselta vapaata yhtenäistä rantaa, joka soveltuu myös virkistyskäyttöön. Kaava-alueella on rantaviivaa noin 4 kilometriä, josta puolet on Tervaniemenlahden melko alavaa rantaa.

Lue koko esityslista täältä >>

Kangasalan Sanomat lähetti kokouksen suorana lähetyksenä. Katso tallenne valtuuston kokouksesta tästä:

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.