Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vanhoja Kangasalan Sanomia voi lukea Kansalliskirjaston digipalvelussa

Jos olet kiinnostunut Kangasalan ja Kangasalan Sanomien aivan varhaisimmasta historiasta, kannattaa tutustua Kansalliskirjaston digitaaliseen sanomalehtipalveluun. 

Uutiset - 20.2.2018 kello 15.18
Kangasalan Sanomat
Vanhoja Kangasalan Sanomia voi lukea Kansalliskirjaston digipalvelussa

Palveluun on taltioitu digitaalisesti kaikki Kangasalan Sanomat vuodesta 1918 vuoteen 1929 asti.

Sanomalehtien säilyttäminen on yksi Kansalliskirjaston perustehtävistä. 

Sanomalehtikokoelmassa säilytetään vapaakappaleina saatavia Suomessa julkaistavia sanomalehtiä 1700-luvun lopulta nykypäivään.

Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771–1929 ilmestyneet sanomalehdet, muun muassa Kangasalan Sanomat.

Palvelussa on aineistoja yli 12 miljoonaa sivua. Aikakauslehtiä on 6,4 miljoonaa sivua ja sanomalehtiä lähes 5,5 miljoonaa sivua. Uusia ja vanhoja sanomalehtiä digitoidaan koko ajan lisää eli lehtiaineistoja tulee koko ajan lisää käyttöön.

Kokoelma muodostaa lähes katkeamattoman sarjan suomalaisen sanomalehdistön historiaa. Se sisältää ensimmäiset lehdet, kuten Tidningar utgifne Af et Sällskap i Åbo ja Suomenkieliset Tieto-Sanomat.

Tutustu palveluun

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös