Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Värien kerrostumia parvigalleriassa

Haaviston parvigallerian kesän ensimmäinen näyttely avautuu tänään. Saturnus-ryhmän Ilo on mielentila -nimeä kantava näyttely sisältää kaksi teemaa: Runon siivellä sekä Seitsemän hyvettä ja seitsemän kuolemansyntiä.

Uutiset - 30.6.2018 kello 14.00
Kangasalan Sanomat
Värien kerrostumia parvigalleriassa
Elina Harjun näkemystä värien leikistä.

Molempien teemojen työt on maalattu hollantilaisen taideterapeutin Ale Hesselinkin kehittämällä öljyväritekniikkalla, jossa ei käytetä sivellintä vaan kankaanpalaa.

– Jälki on hyvin pehmeää, ja taulu on mahdollista maalata kerroksittain niin, että värit kuultavat toistensa läpi. Värien intensiteettiä voidaan voimistaa aina uusilla kerroksilla, kertoo ryhmää ohjaava taideterapeutti Anna-Liisa Tarvainen.

Seitsemän kuolemansyntiä on maalattu vesiväreillä märkää-märälle-tekniikalla, ja töitä on paikoin korostettu pastellivärein.

Tamperelainen Saturnus-maalausryhmä on kokoontunut maalaamaan viiden vuoden ajan Tarvaisen  johdolla. Ryhmään kuuluvat tällä hetkellä Sirkka Ailio, Elina Harju, Virve Nygren ja Eija Sarasin.

Saturnus-ryhmän taidenäyttely 25.7.saakka Haaviston parvigalleriassa. Saarikylientie 888.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös