Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Värien kerrostumia parvigalleriassa

Haaviston parvigallerian kesän ensimmäinen näyttely avautuu tänään. Saturnus-ryhmän Ilo on mielentila -nimeä kantava näyttely sisältää kaksi teemaa: Runon siivellä sekä Seitsemän hyvettä ja seitsemän kuolemansyntiä.

Uutiset - 30.6.2018 kello 14.00
Kangasalan Sanomat
Värien kerrostumia parvigalleriassa
Elina Harjun näkemystä värien leikistä.

Molempien teemojen työt on maalattu hollantilaisen taideterapeutin Ale Hesselinkin kehittämällä öljyväritekniikkalla, jossa ei käytetä sivellintä vaan kankaanpalaa.

– Jälki on hyvin pehmeää, ja taulu on mahdollista maalata kerroksittain niin, että värit kuultavat toistensa läpi. Värien intensiteettiä voidaan voimistaa aina uusilla kerroksilla, kertoo ryhmää ohjaava taideterapeutti Anna-Liisa Tarvainen.

Seitsemän kuolemansyntiä on maalattu vesiväreillä märkää-märälle-tekniikalla, ja töitä on paikoin korostettu pastellivärein.

Tamperelainen Saturnus-maalausryhmä on kokoontunut maalaamaan viiden vuoden ajan Tarvaisen  johdolla. Ryhmään kuuluvat tällä hetkellä Sirkka Ailio, Elina Harju, Virve Nygren ja Eija Sarasin.

Saturnus-ryhmän taidenäyttely 25.7.saakka Haaviston parvigalleriassa. Saarikylientie 888.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Sanomalehtiviikko 28.1.–1.2.2019
~
Takaisin ylös