Koti Uutiset Värit ja muodot nivovat yhteen neljän naisen näyttelyn

  Värit ja muodot nivovat yhteen neljän naisen näyttelyn

  0
  Yhteisnäyttely Verkarannassa pari vuotta sitten toimi niin hyvin, että Satu Harju, Tuula Herranen ja Maaretta Muranen päättivät ottaa uusiksi Kangasalla. Työt ovat juuri tätä näyttelyä varten tehty.

  Muoto ja väri. Ne ovat pääosassa kuvataiteilija Maaretta Murasen, keraamikko Tuula Herrasen ja sisustusartesaanien Satu Harjun ja Kirsi Lautarinteen yhteisnäyttelyssä. Yhdistävänä tekijänä voi myös aistia japanilaisen tuulahduksen.

  Muranen on pitkän tauon jälkeen tarttunut öljyväreihin. Näytteenä tästä kirjaston seinillä on pastellisävyisiä maalauksia ja muutama taulu, joissa värit vievät jo selvästi voimakkaampaan suuntaan.

  – Olen mahdottoman innostunut öljyväreistä ja väreistä yleisemminkin. Olen myös löytänyt uuden tavan testata eri värivaihtoehtoja: käytän suunnittelun apuna kuvankäsittelyohjelmaa, joka sallii loputtomasti kokeiluja.

  Sattuma kiehtoo

  Keramiikkaa tekevä Herranen ei koskaan voi olla täysin varma, minkä sävyinen esine uunista tulee ulos. Pääosin rakutekniikkaa käyttävästä Herrasesta tämä saven sattumanvaraisuus on kiehtovaa.

  Hänen värimaailmansa näyttelyssä ulottuu voimakkaasta turkoosista hentoihin, hieman kultaankin vivahtaviin sävyihin.

  Harjun paperinarusta tekemät sisustustekstiilit nivovat yhteen Murasen maalausten ja Herrasen keramiikan värimaailman.

  – Yksiväriset seinätekstiilit rauhoittavan tilan, hän arvioi.

  Yhteisnäyttely oli edesmenneen Kirsi Lautarinteen idea, ja niinpä hänen kädenjälkensä on itseoikeutetusti mukana. Yhtä seinää koristaa upea, vaalea taidetekstiili, joka on hänen ja Harjun yhteistuotantoa.

   

  Värillä on väliä -näyttely kirjaston taidetila Terrassa 14.6. saakka.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän