Vatialan kirjastossa voi nyt asioida myös itsenäisesti

0
Kaikki Kangasalan kirjastot ja niiden palautusluukut pysyvät suljettuina.

Vatialan kirjaston omatoimiaukioloajat otettiin käyttöön tänään. Nykyiset täyden palvelun aukioloajat säilyvät entisellään, mutta niiden lisäksi aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin tulee aikaa, jolloin kirjastoon pääsee asioimaan itsenäisesti.

Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökohtaista palvelua. Sisään pääsee PIKI-kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla.
Kirjastossa voi lukea ja työskennellä, noutaa varauksia, palauttaa ja lainata aineistoa automaateilla. Käytettävissä on myös tietokoneita, langaton verkko ja kopiointi-, skannaus- ja tulostusmahdollisuus.Henkilökunta opastaa asiassa palveluaikoina.

Kaikenikäiset voivat käyttää kirjastoa itsenäisesti, ja käyttäjä sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä. Mikäli lainaa kirjastokorttiaan toiselle, on vastuussa tämän käyttäytymisestä.

Opasteet helpottavat asiointia. Tilassa on tallentavat kamerat. Kun omatoimiaika päättyy, kuulutus pyytää asiakkaita poistumaan. Epäselvyyksistä ja ongelmista voi jättää viestin henkilökunnalle.

Omatoimiaika on ollut käytössä sadoissa pohjoismaisissa kirjastoissa jo pitkään. Viime vuosina se on yleistynyt myös Suomessa. Pirkanmaalla ainakin seitsemän kirjastoa tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta asioida omatoimisesti varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella

Vatialan kirjasto on auki maanantaista torstaihin kello 7–21, perjantaina ja lauantaina kello 7–18 ja sunnuntaina kello 7–21. Henkilökunta on paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–15, tiistaisin ja torstaisin kello 13–19 ja perjantaisin kello12–15.

.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.