Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vatialan kirjastossa voi nyt asioida myös itsenäisesti

Vatialan kirjaston omatoimiaukioloajat otettiin käyttöön tänään. Nykyiset täyden palvelun aukioloajat säilyvät entisellään, mutta niiden lisäksi aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin tulee aikaa, jolloin kirjastoon pääsee asioimaan itsenäisesti.

Uutiset - 25.9.2017 kello 10.48
Kangasalan Sanomat
Vatialan kirjastossa voi nyt asioida myös itsenäisesti
Vatialan kirjaston ensimmäisessä kerroksessa on lasten- ja nuortenosasto, aikuisten kertomakirjallisuus ja muistelmat. Toisesta kerroksesta löytyvät tietokirjat ja lehtiosasto.

Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökohtaista palvelua. Sisään pääsee PIKI-kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla.
Kirjastossa voi lukea ja työskennellä, noutaa varauksia, palauttaa ja lainata aineistoa automaateilla. Käytettävissä on myös tietokoneita, langaton verkko ja kopiointi-, skannaus- ja tulostusmahdollisuus.Henkilökunta opastaa asiassa palveluaikoina.

Kaikenikäiset voivat käyttää kirjastoa itsenäisesti, ja käyttäjä sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä. Mikäli lainaa kirjastokorttiaan toiselle, on vastuussa tämän käyttäytymisestä.

Opasteet helpottavat asiointia. Tilassa on tallentavat kamerat. Kun omatoimiaika päättyy, kuulutus pyytää asiakkaita poistumaan. Epäselvyyksistä ja ongelmista voi jättää viestin henkilökunnalle.

Omatoimiaika on ollut käytössä sadoissa pohjoismaisissa kirjastoissa jo pitkään. Viime vuosina se on yleistynyt myös Suomessa. Pirkanmaalla ainakin seitsemän kirjastoa tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta asioida omatoimisesti varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella

Vatialan kirjasto on auki maanantaista torstaihin kello 7–21, perjantaina ja lauantaina kello 7–18 ja sunnuntaina kello 7–21. Henkilökunta on paikalla maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–15, tiistaisin ja torstaisin kello 13–19 ja perjantaisin kello12–15.

.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös