Vatialantien kevytväylä on kelpo alku

0

Pekka Kaarna 23.7.2013

Vatialantien kevyen liikenteen väylä valmistuu hyvää vauhtia.

Uusi kulkureitti ei tule käyttöön hetkeäkään liian aikaisin. Pyöräily siveltimen levyisellä pientareella on jo vuosia ollut tukalaa, ajoittain jopa hengenvaarallista.

Jalkautuminen liikennemääriltään vinhasti kasvaneelle Vatialantielle ei ole yhtään vaarattomampaa, sillä Aseman teollisuusalueelle pyyhältävä raskas kalusto imaisee jalkamiehen helposti mukaansa.

Uutta väylää kelpaa onneksi päästellä jo loppuvuodesta kohti Vatialan kouluja ja palveluja.

Siihen asti pitää toimia vielä vanhan kaavan mukaan. Jättää pyörä kotiin tai kiertää kiltisti Kyötikkälän kautta.

Valmisteilla oleva yhteys vankistaa osaltaan Kangasalan jo entuudestaan kattavaa kevyen liikenteen verkkoa, joka palvelee pyöräilijöiden ja kävelijöiden lisäksi kelvokkaasti myös lenkkeilijöitä ja rullaluistelijoita.

Yhtä Aseman suunnalta kuitenkin yhä puuttuu. Vatialantien jatketta, joka yhdistää Aseman Ruutanaan.

Nyt tämä tiehanke, joka on ollut vireillä kohta 30 vuotta, on jälleen tulollaan. Näin lupailee kuluvan vuoden budjettikirjan taloussuunnitelma vuosille 2013-15.

Kuinkahan käy? Tähän mennessä Vatialantien jatke on yltänyt hankelistoille sieltä vain toistuvasti pudotakseen.

Enää lykkäyksiin ei ole varaa, sillä liikenteen paine on lisääntynyt, ja eteläisen Ruutanan kehitys polkee paikoillaan.

Jussilan suunnan rakentaminen ei nimittäin lähde vetämään, ennen kuin alueelta avautuu suora kulkuyhteys etelään Vatialan suuntaan.

Sitäkään ei sovi päättäjien unohtaa, että vasta Vatialantien jatke kytkee Ruutanan luontevasti Vatialan ja Lentolan tarjoaminen palvelujen ääreen.

Tästä hyötyy ruutanalaisten lisäksi välillisesti myös kuntatalous, sillä viime vuosikymmenet Pohjois-Kangasalan asiointisuunta on ollut voittopuolisesti Tampere.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.