Koti Uutiset Vesaniemen jääravit joudutaan perumaan

  Vesaniemen jääravit joudutaan perumaan

  0
  Viime maaliskuussa Vesaniemessä pidettiin jääravit upeassa kevättalven säässä. Tapahtuma keräsi kolmisen tuhatta katsojaa.

  Vesaniemeen maaliskuuksi suunnitellut jääravit on peruttu. Näin päätti hevoskilpailuja valmistellut Kangasalan raviyhdistys sunnuntaina.

  Vaikka pakkasia on ollut riittävästi, on ravien järjestämistä ajatellen tullut pulmaksi viime aikojen runsas lumentulo. Ravit oli määrä pitää 2. maaliskuuta.

  – Jäätä olisi radalla tarpeeksi, mutta ei välttämättä yleisölle tarkoitetulla alueella, sanoo tapahtuman puuhahenkilöihin lukeutuva Janne Bährend.

  – Minkäänlaista riskiä ei tällaisen asian kanssa pidä ottaa.

  Perumispäätöksen vaikutti osaltaan viikonvaihteessa sattunut episodi, kun rataa kunnostamaan menossa ollut traktori vajosi jäihin lähellä rantaa. Onneksi vettä ei ollut kuin metrin verran.

  – Siinä kohdassa oli yllättävän heikko jääkerros. Vesaniemen venerannan edustalla on ilmeisesti lähteitä tai jotakin muuta, mikä aiheuttaa virtausta ja heikentää jäätä, Bährend kertoo.  

  Vesaniemen kohdalla jäälle merkittyä kilometrin mittaista kaviouraa on aurattu lumesta jo jonkin aikaa. Radalla jään vahvuus oli viime viikonvaihteessa noin 35 senttiä.

  Auraamattomalla alueella jää on heikompaa, eikä se jatkossakaan liiemmin vankistu, kun päällä on tehokkaasti eristävä noin puolimetrinen hanki.

  Raviyhdistyksen väki on luonnollisesti harmissaan tilanteesta, mutta sille ei voi mitään. Jo toteutetuista valmisteluista koituu taloudellista tappiota, vaikka raviaktiivit ovat pyrkineet tekemään talkoilla niin paljon kuin mahdollista.

  – Nyt tulee takkiin suurin piirtein sen verran, mitä viime talven raveista jäi viivan alle, Bährend arvioi.

  Edellisen kerran Vesaniemessä ravattiin 3. maaliskuuta 2018. Kangasalan raviyhdistyksen yhteistyökumppanina jääraveja on ollut junailemassa Oriveden hevosjalostus- ja raviseura.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän