Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Vihapuhetta ei pidä sallia

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 18.9.2015 kello 8.12

Suomi on sekaannuksen tilassa. Pääministeri Juha Sipilä sanoi televisiopuheessaan, että Suomi velkaantuu tällä hetkellä miljoona euroa tunnissa. Joka ikinen päivä, pyhänä ja arkena.
Sipilän esittämät keinot talouden kohentamiseksi ovat saaneet työtä tekevät liikekannalle. Tänään perjantaina monet kertovat mielipiteensä Helsingissä hallituksen toimia vastaan.
Sipilän viesti on, että velkaantumisen on loputtava. Viesti on tuttu myös Kangasalla. Kangasalan kunnanjohtaja Oskari Auvinen on toitottanut samaa koko sen ajan, kun hän on virassaan ollut.
Molemmat johtajat ovat tehneet selväksi myös sen, että he aikovat varmistaa tavoitteeseen pääsyn eli talouden kohentamisen tavalla tai toisella.
Kangasalla tämä näkyy jo kunnan palveluiden keskittämisenä ja koko kunnallisen organisaation läpimylläämisenä. Säästöjä haetaan ennen muuta henkilöstökuluista.
Työväen lisäksi liikkeellä ovat miljoonat pakolaiset. Suomen rajan ylittävät joka päivä sadat henkilöt, joiden kotimaa on jossain muualla.
Nämä kaksi asiaa, hallituksen jyrkkä toimintalinja ja pakolaisvyöry Eurooppaan, ovat saaneet kansalaiset hämmentymään.
Hiljainen enemmistö yrittää ymmärtää ympärillään vellovaa yhteiskuntaa ja muodostaa siitä mielipiteen.
Äänekäs vähemmistö huutaa joko puolesta tai vastaan. Näin on myös Kangasalla. Kuntalaiset ovat asettuneet toinen toistaan vastaan aikana, jolloin pitäisi puhaltaa samaan hiileen.

Tilanne on poikkeuksellinen, se on pakko myöntää. Siitä huolimatta olisi syytä säilyttää maltti ja toimia rauhallisesti. On pöyristyttävää, että esimerkiksi Kangasalan keskustelufoorumeilla esitetään suoranaisia tappouhkauksia tulijoita kohtaan.
Olen nähnyt omin silmin, kuinka lääkkeeksi on ehdotettu myrkyttämistä tai saunan taakse viemistä. Ylläpitäjät poistavat viestit vauhdikkaasti, mutta silti ne ovat olleet siellä.
Sanomisen vapaus on tärkeä asia. Joukossamme on kuitenkin ihmisiä, jotka haluavat ratkaista asioita väkivallalla. Sitä ei pidä missään olosuhteissa hyväksyä.
Vihapuhe pitää karsia pois. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Pahimmillaan se johtaa sekasortoon, josta meillä on kyllä kokemusta. Ei tosin tällä sukupolvella, joka suustaan uhkauksia päästelee.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös