Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vihdoinkin vuokra-asuntoja

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 30.5.2018 kello 7.00

Uuden vuokrakerros­talon rakentaminen kaupungin ytimeen on todella hyvä ja Kangasalan kannalta merkittävä uutinen.

Kangasala tarvitsee kipeästi uusia ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, jotta erilaiset ihmiset pystyvät asumaan rinnakkain tulotasosta riippumatta.

Tiedämme, että Kangasalan keskusta on yksi Suomen vanhusvoittoisimmista kaupunkikeskustoista.

Ikäihmisille keskusta on usein hyvä paikka asua, koska palvelut ovat lähellä ja se tuo arkipäivään sopivasti turvaa.

Usein heillä on myös riittävästi varallisuutta ostaa keskusta-asuntoja, jotka ovat syrjemmässä sijaitsevia asuntoja kalliimpia.

Kaupunkikeskustan yksipuolinen asukasrakenne ei kuitenkaan palvele ketään. On kaikkien kannalta parempi, että nuoret ja vanhat, vähävaraisemmat ja varakkaammat pystyvät asumaan rinnakkain.

Se ei usein toteudu ilman yhteiskunnan tukea. Tässä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on mukana, kuten nyt Kangasallekin nousevassa uudessa vuokrakohteessa.

86 uutta vuokra-asuntoa tuo keskustaan heittämällä satakunta uutta asukasta. Kun tähän lisätään vielä muut rakenteilla olevat kohteet, asukasmäärä kasvaa seuraavan kahden vuoden aikana jälleen kohinalla.

Se tuo melko varmasti keskustaan myös uusia palveluita, mikä lisää elämää ja auttaa myös niitä yrittäjiä, jotka nyt selviytyvät tästä rytäkästä hengissä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös