Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Yli 6 000 kangasalalaista äänesti ennakkoon

Kangasalan ennakkoäänestysprosentti kohosi lopulta 25,3:een. Kunnan 23 810 äänioikeutetusta ehdokkaansa nimen kävi ilmoittamassa ennakkoon noin 6 000 henkilöä. Naiset olivat hieman miehiä aktiivisempia. Edellisissä kuntavaaleissa vuonna 2012 Kangasalan ennakkoäänestysprosentti oli 23.

Uutiset - 5.4.2017 kello 15.49
Kangasalan Sanomat
Yli 6 000 kangasalalaista äänesti ennakkoon
Äänensä voi vielä antaa sunnuntaina. Saman päivän iltana ratkeaa, ketkä pääsevät Kangasalan uuteen valtuustoon.

Innokkaimmat ennakkoäänestäjät löytyivät nyt Kuhmalahdelta, jossa luku nousi 35,9 prosenttiin. Ruutanan prosentti, 18, oli kunnan alhaisin.

Koko maan lukema oli 26 ja Pirkanmaan vaalipiirin 28 prosenttia. Kangasalla ennakkoäänestysprosentti on usein jäänyt keskimääräistä alhaisemmaksi, kun taas vaalipäivänä äänestetään perinteisesti ahkerasti.

Kangasalan järjestämissä ennakkoäänestyspaikoissa kävi 5 658 äänestäjää. Prisma oli heti ensimmäisestä päivästä lähtien paikoista suosituin. Siellä kävi yhteensä yli 3 000 henkilöä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Luvut ovat alustavia ja pienet muutokset ovat vielä mahdollisia.

Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntai, 9. huhtikuuta. Äänestyspaikat ovat silloin avoinna kello 9–20.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä paikassa, joka on merkitty ilmoituskorttiin. Ilmoituskortit lähetettiin äänestäjälle jo hyvissä ajoin ennen vaaleja. Kortti kannattaa ottaa mukaan, vaikka se ei ole pakollinen. Sen sijaan mukana pitää olla kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti.

Kangasalla vaalipäivän äänestyspaikat ovat samat kuin vuoden 2015 eduskuntavaaleissa lukuun ottamatta Ruutanan äänestysaluetta. Siellä äänestyspaikka on Ruutanan koululla, Koivurinteen päiväkoti- ja koulutiloissa. Ruutanan seurakuntakodilla ei siis ole enää äänestyspaikkaa.

Vaalipäivän äänestyspaikat Kangasalla ovat: Havisevan koulu, Huutijärven koulu, Kautialan koulu, pääkirjasto, Liuksialan koulu, Raikun koulu, Ruutanan koulu (Koivurinne), Suoraman koulu, Pitkäjärven koulu, Sariolan koulu ja Kuhmalahden seurakuntatalo.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös