Yrityskymppi: Kolmen kaveruksen osaava tiimi toimii ketterästi

0
Pekka Lahden, Timo Kakkosen ja Tero Välimaan omistama Ahutek Oy on erikoistunut vaativaan teollisuuskäyttöön tarkoitettujen ilmankäsittelykoneiden ja teollisuuspuhaltimien myyntiin ja markkinointiin.
Pekka Lahden, Timo Kakkosen ja Tero Välimaan omistama Ahutek Oy on erikoistunut vaativaan teollisuuskäyttöön tarkoitettujen ilmankäsittelykoneiden ja teollisuuspuhaltimien myyntiin ja markkinointiin.

Yrityskymppi on Kangasalan Sanomien paikallisia yrityksiä esittelevä juttusarja. Yrittäjät saavat kertoa yritystoiminnastaan vastaamalla kymmeneen kysymykseen. Sanomat julkaisee esittelyitä niin uusista kuin jo pidempään paikkakunnalla toimineista yrityksistä.

1) Yrityksen nimi:
Ahutek Oy, perustettu 2017. Yrityksen nimi juonta juurensa termistä Air Handling Unit (ilmankäsittelykone). Liikevaihto toisella tilikaudella 1,28 miljonaa euroa.

2) Yrittäjät:
Pekka Lahti: – Olen koulutukseltani LVI-ja energiatekniikan insinööri (amk). Olen työskennellyt parikymmentä vuotta teollisuuden ja talotekniikan ilmastoinnin sekä jäähdytyksen suunnittelu- ja myyntityössä muun muassa Koja Oy:ssä ja Huurteella ja YIT:llä.
Timo Kakkonen: – Olen työskennellyt ilmanvaihtokoneiden ja automatiikan parissa kymmenisen vuotta muun muassa Kesair Oy;ssa ja Intervent Oy:ssa.
Tero Välimaa: – Olen koulutukseltani automaatioasentaja ja sähköteknikko. Olen yrittäjäperheen poika ja ehtinyt itsekin työskennellä talotekniikan, automaation ja rakennusalan parissa yrittäjänä yli 20 vuotta ennen Ahutekin perustamista.

3) Tuotteet/palvelut:
– Myymme ja markkinoimme ilmankäsittelykoneita sekä teollisuuspuhaltimia vaativaan teollisuuskäyttöön suomalaisille yrityksille kotimaisiin ja ulkomaisiin projekteihin.
– Kotimaassa olemme toimittaneet talotekniikkaa esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin ja sairaaloihin. Ulkomailla asiakkaitamme ovat voimalaitos-, sellu-, paperitehtaat muun muassa Saksassa, Bosnia-Hertzegovinassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.
– Tuotteemme tulevat Saksasta, Ruotsista ja Italiasta yrityskumppaneiltamme, jotka valitsimme niiden pitkän historian, vahvan ammattitaidon, luotettavuuden ja laadun perusteella.

4) Asiakaskunta:
– Asiakaskuntamme koostuu mikro- ja pk-yrityksistä suurempiin kansainvälisiin yrityksiin. Toimintamme tukijalkana ovat sekä kotimaa että ulkomaiset projektit, mikä auttaa markkinoiden heilahteluissa. Koska Suomi on vientivetoinen maa, meidän on tärkeää toimia myös globaaleilla markkinoilla.

5) Kilpailuvaltti:
– Vahva osaaminen alalta, laadukkaat tuotteet, pienen osakkaidensa omistaman yrityksen ketteryys ja joustavuus sekä kolmen toisiaan täydentävän kaveruksen tiimi.
– Panostamme pitkiin asiakas- ja kumppanuussuhteisiin. Meidän mottomme kuuluu: Markkinoiden joustavinta palvelua.

6) Henkilöstön määrä:
– Me kolme osakasta.

7) Tulevaisuuden tavoite:
– Kasvattaa markkinaosuutta ja palkata työntekijöitä.

8) Yritys sijaitsee Kangasalla, koska
– Kangasala sijaitsee maantieteellisesti loistavalla paikalla. Löysimme täältä sopivat toimitilat nopeasti, ja ympäristössä toimii hyviä kumppaniyrityksiä. Yhteistyö sujuu kaupungin ja Business Kangasalan kanssa.

9) Ajankohtaista juuri nyt:
– Koronakriisi, joka on vaikuttanut toimintaamme vielä suhteellisen vähän. Alalla suuntaus on kehittää ilmankäsittelykoneita ja puhaltimia yhä energiatehokkaammiksi ja ympäristöystävällisemmiksi.

10) Verkkosivujen osoite:
ahutek.fi
Facebookissa hakusanalla Ahutek

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.