Koti Pääkirjoitus Kangasalla edessä tiukemmat ajat

  Kangasalla edessä tiukemmat ajat

  1

  Kangasala pystyi ylpeilemään monta vuotta positiivisella tilin­pää­töksel­lä. Nyt tuuli on kääntynyt ja odotettavissa on jälleen hyisempi ajanjakso.

  Kaupunginhallitus käsitteli maanantaina viime vuoden tilinpäätöstä. Pakkaselle painuneen tilinpäätöksen alijäämäksi muodostuu 1,6 miljoonaa euroa.

  Taustalla ovat muun muassa verottajan sekoilu kunnallisverojen tilityksessä, kasvaneet palvelujen ostot, järkyttävästä sairaanhoito­piirin lisälaskusta puhumattakaan.

  Tämän vuoden osalta kaupungin johto oli positiivisella mielellä vielä marraskuussa. Talousarvioehdotusta laadittiin siitä lähtökohdasta, että se jää pari miljoonaa plussalle. Toki tuolloin jo todettiin, että tulevat vuodet olisivat enää niukasti positiivisia.

  Nyt tiedetään, että alkuvuosi näyttää huolestuttavalta. Kaupunginjohtaja varoitti jo valtuustoa, että jos meno jatkuu samanlaisena, edessä on säästöjen aika.

  Kangasala on sitoutunut jättimäisiin hankkeisiin, jotka vaativat runsaasti euroja. Lammin­rahka on näistä suurin, ja sitä toteutetaan parhaillaan.

  Samaan aikaan kaupungilta tipahtelee säännöllisesti tiedotteita kaupungin omien kiinteistöjen huonosta tilanteesta.

  On hyvä, että kaupunki pitää lupauksensa ja tutkii. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että terveitä kohteita ei juuri tunnu olevan.Miten on mahdollista, että näin moni julkinen rakennus on näin huonossa kunnossa?

  Tavallinen tallaaja on todella huolissaan, kuinka kaupunki selviää taloudellisesti korjausvelasta, joka on ilmiselvästi iso. Säästökuuri ja kiinteistöjen remontointi tai uusien rakentaminen on todella huono yhtälö.

  Tästä ikeestä kaupunki ei voi kuitenkaan luistaa – lapset tarvitsevat terveet koulut ja päiväkodit.

  1 KOMMENTTI

  1. Kylläpä Oskari Auvinen taas osasi vetää pässiä narusta kun junaili itselleen ison palkankorotuksen heti vuoden alussa ennenkuin julkisti pahasti tappiollisen tilinpäätöksen. Yleensä palkankorotuksista keskustellaan vasta tilinpäätöksen valmistumisen jälkeen, jos on aihetta. Varmasti Auvinen tiesi jo tammikuussa, että tappiota tulee ja tiukat ajat on edessä. Sen takia hän kiirehti ajamaan omat edut läpi ennenkuin valtuutetut huomaavat tilanteen. Ja kaupunginhallitus näkyy olevan pelkkä selkärangaton Oskarin kumileimasin. Se uskoo kaiken mitä Oskari kalvoilta näyttää ja myöntyy kaikkeen, muutenhan Oskari suuttuu ja alkaa ilkeästi keljuilla. Se tuntuu valtuutetusta pahalta, joten parasta vaan olla kaikessa samaa mieltä. Ilkeässä keljuilussahan Oskarille ei kukaan pärjää. Ja kuntalaiset maksaa

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän