Koti Uutiset Kolme koululaista näyttää, että polkupyörällä pystyy polkemaan pakkasellakin

  Kolme koululaista näyttää, että polkupyörällä pystyy polkemaan pakkasellakin

  1
  Eemil Mäkinen, Topias Kortesmaa ja Alex Öhrling lähtivät kotimatkalle yhdessä kaupunginjohtaja Oskari Auvisen ja pyöräilyasiamies Markku Lahtisen kanssa.

  Kypärät pipojen päälle ja pyörät irti telineestä. Topias Kortesmaa, 10, Eemil Mäkinen, 11, ja Alex Öhrling, 11, taittavat koulumatkan polkupyörällä oli pakkasta tai ei. 

  Topias asuu vajaan kahden kilometrin päässä Liuksialan koululta. Matka kotoa koululle kestää viidestä minuutista varttiin. 

  – Maastorenkailla on helppo ajaa ympäri vuoden. Paitsi jos tietä ei ole aurattu, sitten matka voi kestää vähän pidempään.

  Pakkanen on paukkunut viime aikoina kovaa, mutta se ei ole pyöräilijöitä säikyttänyt. Reippaasti polkiessa kylmä ei pääse yllättämään. Toki pyöräily on hauskempaa kesällä.

  – Kesällä voi ajaa lujaa ja on lämmin, Alex toteaa. 

  Pojat suosivat pyöräilyä, koska se on nopeampaa kuin kävely. Muitakin syitä koulumatkapyöräilyyn on. 

  – No kun iskä ei suostu viemään, noin kilometrin päässä koulusta asuva Eemil naurahtaa. 

  Pyörällä kuljetaan myös kaverien luokse sekä lähellä oleviin harrastuksiin. Kyyti tarvitaan vasta sitten kun pitää päästä Tampereen puolella olevien harrastusten pariin. 

  Liuksialan koululaiset kelpuuttivat viime viikolla kotimatkalle mukaan Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvisen sekä pyöräilyasiamies Markku Lahtisen. 

  Tempaus oli osa Liikkuva koulu – ja Sitran Fiksusti kouluun – hankkeita. Kummankin hankkeen tavoitteena on lisätä liikkumista koulumatkoilla, myös talvella. 

  – Kestävä liikkuminen on Kangasalan kaupungille tärkeä strateginen tavoite. Haluamme edistää arkiliikuntaa ja kannustaa koululaisia liikkumaan koulumatkat mahdollisimman paljon kävellen tai pyörällä, Auvinen sanoo.

  1 KOMMENTTI

  1. Hienoa pojat, aamuinen pyöräily tuo virkeyttä koko päivään! Samalla myös yleiskunto pysyy hyvänä. Kuljen työmatkat joka päivä pyörällä ja flunssaa tai muuta räkätautia en ole sairastanut moniin vuosiin. Ai niin, samaa koulua tuli käytyä kauan sitten, 1964 menin ensimmäiselle luokalle Liuksialan kouluun.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän