Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kunta uudistaa elinkeinopalvelunsa

Uutiset - 30.8.2017 kello 13.05
Juha Jäntti
Kunta uudistaa elinkeinopalvelunsa
Kunta selvittää, mikä on tulevaisuudessa paras tapa järjestää elinkeinopalvelut. Uusien yritysalueiden kehittäminen on elinkeinotoimen tärkeimpiä lähivuosien tavoitteita.
Kangasalan kunta selvittää vaihtoehtoisia tapoja elinkeinopalveluidensa järjestämiseksi. Tavoite on tutkia, toisiko elinkeinotoimen siirtäminen erilliseksi yhtiöksi etua nykyiseen toimintamalliin nähden. Elinkeinopalvelut ovat nykyisin yksi kuntaorganisaation toimialueista.
 
Selvitys liittyy kunnan voimakkaaseen kasvuun ja siihen, että kuntastrategian painotus siirtyy asumispainotteisesta kehittämisestä elinkeinopalvelujen vahvistamiseen.
 
Kunnanjohtaja Oskari Auvisen mukaan kunnalla on edessään historiansa laajimpien uusien yritysalueiden kehittäminen. Saarenmaan, Lamminrahkan ja Tarastenjärven rakentuminen edellyttää mahdollisimman tehokkaasti toimivia elinkeinopalveluja.
Selvitystyö tapahtuu Auvisen asettaman työryhmän toimesta syys-lokakuun aikana. Päätösehdotus tulee kunnanhallituksen käsittelyyn marras-joulukuun aikana.
 
Elinkeinopalvelujen yhtiömalli on käytössä Tampereen seudun kunnista Lempäälässä ja Ylöjärvellä. Pirkkala, Nokia, Orivesi ja Vesilahti tuottavat palvelut edelleen oman organisaationsa kautta.
 
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös