Koti Uutiset Kunta uudistaa elinkeinopalvelunsa

  Kunta uudistaa elinkeinopalvelunsa

  0
  Kunta selvittää, mikä on tulevaisuudessa paras tapa järjestää elinkeinopalvelut. Uusien yritysalueiden kehittäminen on elinkeinotoimen tärkeimpiä lähivuosien tavoitteita.
  Kangasalan kunta selvittää vaihtoehtoisia tapoja elinkeinopalveluidensa järjestämiseksi. Tavoite on tutkia, toisiko elinkeinotoimen siirtäminen erilliseksi yhtiöksi etua nykyiseen toimintamalliin nähden. Elinkeinopalvelut ovat nykyisin yksi kuntaorganisaation toimialueista.
   
  Selvitys liittyy kunnan voimakkaaseen kasvuun ja siihen, että kuntastrategian painotus siirtyy asumispainotteisesta kehittämisestä elinkeinopalvelujen vahvistamiseen.
   
  Kunnanjohtaja Oskari Auvisen mukaan kunnalla on edessään historiansa laajimpien uusien yritysalueiden kehittäminen. Saarenmaan, Lamminrahkan ja Tarastenjärven rakentuminen edellyttää mahdollisimman tehokkaasti toimivia elinkeinopalveluja.
  Selvitystyö tapahtuu Auvisen asettaman työryhmän toimesta syys-lokakuun aikana. Päätösehdotus tulee kunnanhallituksen käsittelyyn marras-joulukuun aikana.
   
  Elinkeinopalvelujen yhtiömalli on käytössä Tampereen seudun kunnista Lempäälässä ja Ylöjärvellä. Pirkkala, Nokia, Orivesi ja Vesilahti tuottavat palvelut edelleen oman organisaationsa kautta.
   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän