Urheilu

Miehistömelonnan Suomen mestaruudet ratkottiin tuulisessa säässä Vesaniemessä- Naisten matkoja hallitsi Kangasalan Melojat ja miesten matkat nimiinsä vei Pirkka-Melojat

KaMen kultainen naisnelikkö, edestä lukien Cecilia Hirvelä, Anna Haikara, Helena Sjöberg ja Sonja Juvonen. Nelikkö voitti naisten Suomen mestaruudet 200 ja 500 metrin matkoilla. Kuva: Janne Keskinen / Kangasalan Melojat

Kangasalan Vesaniemessä kilpailtiin viime viikonloppuna 24.-25. elokuuta miehistömelonnan Suomen mestaruuksista erittäin tuulisessa ja haastavassa keliolosuhteessa. Kilpailuissa oli myös mukana Special Olympics -melojat sekä ratamelonnan Suomen Cupin lähdöt junioreille sekä masters -sarjoille.

Naisten nelikkolähdöissä 200 ja 500 metrillä voiton vei hienosti Kangasalan Melojat. Myös 5000 metrin matkalla KaMen naiset meloivat upeasti ja taidokkaasti hopealle Pirkka-Melojien viedessä voiton. Voittoisassa Kangasalan Melojien nelikossa meloivat huikean yhteispelin turvin Cecilia Hirvelä, Anna Haikara, Helena Sjöberg ja Sonja Juvonen.

Kangasalan edustus naisten SM-matkoilla oli runsas ja monipuolinen. Esimerkiksi nelikoiden 200 metrillä joukkueita oli kaikkiaan kahdeksan, ja näistä peräti kolme edusti Kangasalan Melojia. Lähdön seitsemänsiksi meloivat nuoret edustajat Sanni Keskinen, Johanna Ritakallio, Janna Peltoniemi ja Lilja Murtolahti. Sijalle kahdeksan meloivat kovalla sisulla seuran masters-edustajat Laura Hilden, Ursula Haapanen, Marja Hakala ja Anne Lemmetty.

Naisten 5000 metrin kaksikkomatkalla yhdeksästä miehistöstä viisi oli Kangasalan Melojista. SM-pronssille meloivat Cecilia Hirvelä ja Anna Haikara.

KaMen naisnelikko (keskellä vasemmalta Helena Sjöberg, Sonja Juvonen, Cecilia Hirvelä, Anna Haikara) voitti naisten Suomen Mestaruudet 200 ja 500 mETRIN matkoilla. Kuvassa palkintoja jakamassa nyrkkeilyn olympiaedustaja, Kangasalta lähtöisin oleva Pihla Kaivo-oja. Kuva: Janne Keskinen / Kangasalan Melojat

Myös Kangasalan miehet meloivat upeita ja onnistuneita suorituksia. Useat sairastumiset edellisen viikonlopun vaativien Norjan PM-kisojen jälkeen vaikuttivat kuitenkin joukkueen suorituksiin. Voiton kaikilla SM matkoilla vei Pirkka-Melojat.

Nelikkomatkoilta Kangasalan Melojille tuli ansaitusti hopeaa 500 metriltä, miehistöllä Jeremy Hakala, Jussi Rosenström, Matias Ylisiurua ja Juhani Ritakallio. 200m nelikkomatkalla, tiukan kilpailun päätteeksi KaMe otti pronssia miehistöllä Jeremy Hakala, Arttu Halmela, Matias Ylisiurua ja Juhani Ritakallio. Kaksikoiden 5000m matkalla viidenneksi meloi KaMen kaksikko Aapo Halmela-Matias Ylisiurua.

SM-kisoissa melottiin myös mix-nelikoiden 500 metrin kilpailu. Nelikko koostuu kahdesta nais- ja miesmelojasta. Hopealle meloivat tiukan kilpailun jälkeen KaMen Cecilia Hirvelä, Anna Haikara, Matias Ylisiurua ja Jeremy Hakala. Lähdössä sijalle viisi meloi Kangasalan toinen miehistö Marja Hakala, Ursula Haapanen, Jyrki Hakala ja Jussi Rosenström.

Special Olympics Miesten ja naisten 200 sekä 500 metrin matkoilla neljännelle sijalle meloi KaMen Tanja Pyykkö.

KaMen voittoisa naisnelikkö Cecilia Hirvelä, Anna Haikara, Helena Sjöberg, Sonja Juvonen 500 metrin matkan maalissa jättäen 1.75 sekunnilla Pirkka-Melojien nelikon hopealle. Kuva: Janne Keskinen / Kangasalan Melojat

Suomen Cupin juniorilähdöissä Kangasalan Melojista oli mukana runsas ja innokas joukko osallistujia, mukaan lukien monia kesän melontakerhossa aloittaneita nuoria lupauksia. Nelikkömatkoilla kultaa meloivat erinomaisella yhteistyöllä mini 500 metrin 12-vuotiaiden sarjassa Johanna Ritakallio, Sampo Murrola, Sara Stenvall, Roope Pihlman. Pronssia saavutettiin tiukassa kilpailussa 2500 metrin 12-vuotiaiden nelikossa miehistöllä Vili Kaivo-oja, Sampo Murrola, Sara Stenvall, Roope Pihlman. Avoimessa 14 -vuotiaiden 200 metrin kilpailussa KaMe otti pronssia miehistöllä Vili Kaivo-oja, Janna Peltoniemi, Onni Pussinen, Sonja Juvonen. Myös kaksikon 500 metrillä avoimessa 12 -vuotiaiden sarjassa pronssille meloivat sinnikkäästi nuoret tulokkaat Sampo Murrola ja Roope Pihlman.

Suomen cupin 3 x 200 metrin nuorisoviestin palkintopallin täytti Kangasalan Melojat ottamalla hopeaa joukkueella Cecilia Hirvelä, Johanna Ritakallio, Vili Kaivo-oja sekä saman lähdön pronssia joukkueella Sonja Juvonen, Sampo Murrola, Emma Stenvall.

KaMen nuoret täyttivät palkintopallin 2. ja 3. paikat 3x200m nuorisoviestissä, Pirkka Melojien viedessä voiton. Kuva: Janne Keskinen / Kangasalan Melojat

Nuorten Suomen cupin yksikkömatkoilla mitalisijoituksia tuli Kangasalle runsaasti. 500 metrillä T14-sarjan voittoon meloi Sonja Juvonen. 1250 metrillä T10-sarjan hopeaa meloi Emma Stenvall. 2500 metrillä T14-sarjan pronssia meloi Janna Peltoniemi ja T12 hopeaa Johanna Ritakallio.

Melonnan junnuralli on monipuolinen ja vauhdikas kilpailumuoto, jossa yhdistetään taitorata vesillä sekä maalla juoksua tai muita yleistä urheilullisuutta edistäviä lajeja. Tällä kertaa osallistujia oli yhteensä huikeat 28, jakautuen 10- ja 12 -vuotiaiden sarjoihin. Kangasalan Melojista oli mukana kymmenen kilpailijaa, mikä toi seuralle hienoa näkyvyyttä ja menestystä.

10-vuotiaiden sarjassa tytöissä kultaa vei erinomaisella suorituksellaan Emma Stenvall ja pojissa pronssia taisteli itselleen sitkeästi Vili Kaivo-oja. 12 -vuotiaiden tyttöjen sarjassa hopealle ylsi loistavasti Sara Stenvall, ja pronssia nappasi kovalla taistelulla Johanna Ritakallio.

200 metrin Suomen cup -finaaleja kisattiin peräti yhdeksän tiivistunnelmaista ja jännittävää lähtöä. Parhaimmalle sijalle kokonaiskilpailussa Kangasalan Melojista ylsi Juhani Ritakallio (sarja M18) meloen A-finaalin kuudenneksi.

500 metrin K4 Mix matkalla Kamen SM -hopealle meloivat Cecilia Hirvelä, Matias Ylisiurua, Jeremy Hakala ja Anna Haikara (numero 3). Kuva: Janne Keskinen / Kangasalan Melojat