Koti Tapahtumat

Tapahtumat

Yhteislaulutuokio Tangoseniori Seppo Niemen johdolla

Musiikki

Ajankohta

Osallistumismaksu Vapaa pääsy

Paikka

Haralanharju
Haralanharjuntie 142, 36120 Kangasala

Tervetuloa elokuisena sunnuntaina yhteislauluiltapäivään Haralanharjun näkötornille! Tuokion isäntänä ja laulattajana toimii komeaääninen Tangoseniorikuningas Seppo Niemi ja laulua säestää haitarilla Arto Ranta.

Laulettavat kappaleet ovat tuttuja, mutta laulunsanoja on myös jaossa. Paitsi laulamaan, paikalle voi ilman muuta saapua myös ihan vaan kuuntelemaan ja tunnelmoimaan. Esiintymislavan edessä on penkkejä yleisölle, mutta mukaan kannattaa ottaa omia retkituoleja, tai piknik-vilttejä istumapaikan varmistamiseksi. Näkötornin terassilla oleva kahvila on auki kello 13–19.

Laulutuokiota vietetään Sakari Topeliuksen hengessä. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 200 vuotta Topeliuksen syntymästä. Vuonna 1853 Topelius kirjoitti Haralanharjulla runon Kesäpäivä Kangasalla, joka lauluksi sävellettynä tunnetaan nykyään Pirkanmaan maakuntalauluna, sekä kesäisenä Kangasalan kotiseutulauluna. Haralanharjulla on Suinulan nuorisoseuran pystyttämä Topelius-muistomerkki.

Näkötornille on helppo saapua omalla autolla, pyörällä, ja bussipysäkkikin on parin kilometrin päässä. Pihaan johtaa asfaltoitu tie ja parkkialue on reilun kokoinen. Näkötornin terassille pääsee esteettömästi myös pyörätuolilla.

Tapahtuman järjestävät Haralanharjun näkötornin kesäkahvila, sekä Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut.

Tapahtumaan on vapaa pääsy!