Koti Uutiset VAALIT 2019 | Marko Törhönen käy taistelua lasten ja yrittäjien puolesta

  VAALIT 2019 | Marko Törhönen käy taistelua lasten ja yrittäjien puolesta

  0
  Marko Törhösen eläkkeellä oleva Romu-koira on entinen metsästyskoira.

  Marko Törhösen puhelin pärisee, sähköposti laulaa ja WhatsApp piipittää. Halu tekemiseen ja monessa mukana olemiseen on aina ollut perussuomalaisen eduskuntavaaliehdokkaan luonteessa.

  Niin myös yritteliäisyys, periksiantamattomuus ja vastoinkäymisistä oppiminen.  Eri alojen yrittäjänä toistakymmentä vuotta toiminut Törhönen on saanut kokea niin pienyrittäjän elämän huippuhetket kuin kivikkoisemmatkin ajat.

  – Yrittäjän urallani oli aikoja, jolloin jouduin tekemään viikonloput toista työtä. Monta itkua tuli väännettyä, että sai laskut maksettua.

  Pienyrittäjät ovat tulevaisuuden työnantajia, mutta yrittäjäksi ryhtymistä Suomi ei Törhösen mukaan ole tehnyt riittävän kannustavaksi.

  Yrittäjän alkutaivalta Törhönen helpottaisi verotusta keventämällä.

  – Esimerkiksi alkuun voisi olla tietty aika, jolloin yrittäjä maksaisi alhaisempaa arvonlisäveroa.

  Törhösen mukaan pienyrittäjiä kohdellaan monin tavoin epäreilummin kuin muita kansalaisia.

  – Jos satut joutumaan perintätoimiston asiakkaaksi, velkojen korot ovat järjettömän korkeita. Toki toivon sydämestäni jokaiselle yrittäjälle auvoisaa uraa, mutta ikävä kyllä joskus kivet pienyrittäjän tiellä ovat liian teräviä.

  Lasten ja nuorten hyvinvointiin Törhönen haluaisi panostettavan.

     Kutsuntalautakunnassa hän on kuunnellut monen nuoren miehen tarinan koulukiusaamisesta, päihteiden väärinkäytöstä ja mielenterveysongelmista.

  Kiusaamiseen on Törhösen mukaan aivan ehdottomasti puututtava. Kaupunginvaltuutettuna hän on tehnyt muun muassa aloitteen koulunkäyntiohjaajien määrän lisäämisestä.

  – Koulukiusaaminen voi pilata ihmisen koko elämän. Käyt koulut ja menet elämässä eteenpäin, mutta silti kiusaaminen voi vaikuttaa siellä taustalla.

  Huumeista vapaaksi lintukodoksi Kangasalaa ei Törhösen mukaan voi kutsua.

  – Ikävä kyllä huumeidenkäyttö täälläkin on lisääntynyt.

  Törhönen on toiminut vaimonsa kanssa tukiperheenä kolmelle sisarukselle vuodesta 2017 alkaen. Tukiperheviikonloput lasten kanssa täyttyvät normaalista perhe-elämästä: ruoanlaitosta, pelailusta, jutustelusta ja ulkoilusta.

  – Tukiperheistä on hirveä pula. Tukiperheenä toimiminen ei vaadi superominaisuuksia, vaan omana itsenä oleminen ja läsnäolo lapselle riittää.

  Kaupunginvaltuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä Törhönen haluaa tulla tunnetuksi suorasanaisena ja sanansa pitävänä miehenä.

  Hän kutsuu itseään ihmiseksi, jolla on normaalikansalaisen mielipiteet.

  – Jos pääsisin eduskuntaan, en koskaan äänestäisi tyhjää. Vallassa olevilla on mielestäni velvollisuus olla asioista jotakin mieltä.

  Maahanmuuttoasioista puhumiseen Törhönen sanoo olevansa tietyssä mielessä kyllästynyt.

  – Ihmiset tuntuvat tietävän mielipiteeni ennalta, koska minulla sattuu olemaan ylläni perussuomalaisten pelipaita. Toki esimerkiksi jaan puolueeni perusajatuksen siitä, että oma kansa ensin. Mutta en ole pistämässä rajoja kiinni ihmisiltä, jotka haluavat tehdä täällä töitä ja jakavat yhteiset pelisäännöt.   

  Maanpuolustusasioista Törhönen on ollut kiinnostunut niin kauan kuin muistaa. Hän on järjestänyt useita militariatapahtumia ja toiminut maakuntakomppaniassa vapaaehtoisena asevelvollisena.

  – Jokaisella miehellä on velvollisuus käydä armeija tavalla tai toisella. Olen kiitollinen, että isoisäni ovat taistelleet tämän maan puolesta. Niin minäkin tekisin, jos sen aika joskus tulisi.

   

  FAKTA

  Marko Törhönen

  Perussuomalaiset

  Ikä: 42

  Koulutus: Merkonomi

  Ammatti: Myyntipäällikkö ja yrittäjä

  Perhe: tytär, poika, vaimo, koira ja kaksi kissaa

  Tätä et minusta tiennyt:Toimin parikymppisenä Virossa katulasten ohjaajana.

  Motto: ”Ei saa jäädä tuleen makaamaan.”

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän