Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Äänestysinto laski – 16,6 prosenttia seurakuntalaisista käytti äänioikeuttaan

Seurakuntavaalien ääntenlaskenta etenee. Kangasalan seurakunnan jäsenistä käytti äänioikeuttaan tällä kertaa vain 16,6 prosenttia. Äänestysprosentti on vähemmän kuin edellisissä vaaleissa vuonna 2014. Silloin vaaleissa äänesti 18,8 prosenttia seurakuntalaisista.

Uutiset - 18.11.2018 kello 22.22
Kangasalan Sanomat
Äänestysinto laski – 16,6 prosenttia seurakuntalaisista käytti äänioikeuttaan
Puolilta päivin jumalanpalveluksen jälkeinen ruuhka oli ehtinyt rauhoittua, ja äänestyspaikalla oli melko rauhallista. KUVA: Tittamari Rinne

Ennakkoon äänesti 11,1 prosenttia. Kangasalla on 18 216 äänioikeutettua, nyt äänestäneitä oli lukumääräisesti 3 025 henkilöä.

Äänestysaktiivisuudessa on isot vaihtelut seurakunnasta riippuen. Aktiivisimmissa seurakunnissa jopa yli 40 prosenttia seurakuntalaisista antaa äänensä.

16-vuotiaat, seurakuntien konfirmoidut jäsenet pääsivät äänestämään ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Viime vaaleissa Kangasalla oli alle 18-vuotiaita äänestäneitä 6,4 prosenttia. Tällä kertaa hieman enemmän eli 9,4 prosenttia nuorista seurakunnan jäsenistä kävi uurnilla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös