Koti Uutiset Hymyt herkässä tyttöjen jääkiekkoleirillä

  Hymyt herkässä tyttöjen jääkiekkoleirillä

  0
  Näin hauskaa oli osallistujilla tyttöjen jääkiekkoleirin ensimmäisenä päivänä Pikkolassa.

  – Kivointa on, kun päästään jäälle!
  Näin tuumaili kahdeksanvuotias Petra Huhtakallio maanantaina, kun tytöille tarkoitetun Lindan kiekkoleirin ensimmäinen päivä oli meneillään Pikkolan jäähallissa.
  Perjantaihin jatkuvan jääkiekkoleirin puitteissa Pikkolaan on kokoontunut tusinan verran 5–13-vuotiaita tyttöjä ympäri Pirkanmaata.
  Petra on porukan ainoa kangasalalainen, mutta jo avauspäivä osoitti, että tutustuminen leirikavereihin käy sujuvasti.
  Petra pelaa Kisa-Eaglesin 2010 syntyneiden joukkueessa poikien kanssa. Jääkiekko on hänen mielestään niin mukavaa, ettei kuulemma haittaa, vaikka onkin ainoa tyttö joukkueessa.

  Tyttönä poikien joukkueessa -ilmiö on tuttu myös leirin vetäjälle, huipputason jääkiekkoilija Linda Välimäelle. Hän on itsekin pelannut ja myös leireillyt nuorena juniorina poikien porukassa.
  – Jääkiekkoleirejä järjestetään yleensä pojille. Kun on menossa naisjääkiekkoilubuumi, halusimme järjestää tytöille oman leirin. Tällaisia on tänä kesänä eri puolilla Suomea, Välimäki kertoo.
  Kaikki osallistujat harrastavat jääkiekkoa seuratasolla, mutta leiriohjelmaan mahtuu toki muutakin kuin kiekkoilua kaukalossa.
  – Liikumme mahdollisimman paljon ja pelaamme eri pelejä myös kaukalon ulkopuolella. Jäällä olemme kerran päivässä.
  Kaukalossa treenataan erityisesti luistelua sekä henkilökohtaisia taitoja. Pelaaminen ja myös pienet kilpailut liittyvät asiaan.
  Välimäen apureina leirillä toimivat Merja Halmetoja ja Meri Murtola.

  Tampereen Ilveksessä pelaava Linda Välimäki on tunnetuimpia ja menestyneimpiä suomalaisia naiskiekkoilijoita. Hänellä on kaksi olympiapronssia ja yhtä monta MM-pronssia, viiden SM-kullan lisäksi.
  Lisää arvokisamitaleja on haussa ensi kevään MM-kotikisoista Espoossa. Välimäki on maajoukkueen runkopelaajia, ja oli mukana viime viikolla Vierumäellä pidetyllä leirijaksolla.
  Siellä naisleijonat kohtasi Japanin kolmesti, ja otti yhtä monta voittoa. Välimäki oli ottelujen tehopisteissä (3+3=6) jaetulla ykkössijalla.
  Kangasalan jäähalli on hänelle ennestään tuttu, mutta omista otteluista Pikkolan pyhätössä on jo vierähtänyt vuosi jos toinenkin.
  – Olen joskus pienenä pelannut täällä, kun olin Ylöjärven Ilveksessä, Välimäki muistelee.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän