Koti Uutiset Jalmarin Kodon johtaja ja vastaava palveluohjaaja irtisanoutuivat – johtajan mukaan...

  Jalmarin Kodon johtaja ja vastaava palveluohjaaja irtisanoutuivat – johtajan mukaan palvelutalo on murrosvaiheessa

  0
  Jalmarin Koto on muutosten edessä. Palvelutalon avopalveluihin kuuluu muun muassa neuvontaan keskittyvä lähitori.

  Jalmarin Kodon johtaja ja vastaava palveluohjaaja irtisanoutuivat toissa viikolla.

  Neljä vuotta taloa johtanut Arja Vallivaara näkee palvelutalon olevan murrosvaiheessa. Hänen mukaansa toimintaa on kehitetty ja laajennettu, mutta määrärahojen supistuminen asettaa toiminnalle ylivoimaisia haasteita edellisvuosien ylijäämistä huolimatta.

   – Muutosta ja kehittämistä tarvitaan kilpailukykyisen toiminnan varmistamiseksi soteen ja kilpailutuksiin valmistautuessa. Tavoitteena on saada hinnat isojen yksityisten toimijoiden tasolle, Vallivaara toteaa.

  Irtisanoutuneen johtajan mukaan Jalmarin Koto on pienehkö toimija, joka tuottaa, muista palvelutuottajista poiketen, asumispalvelujen lisäksi monipuolisia avo- ja tukipalveluja.

  – Esimerkiksi päiväkeskus-, lähitori- ja omaishoitajatoiminta vähentävät hyvin suurella todennäköisyydellä muiden sote-palvelujen käyttöä. Näitä palveluja tuetaan voimakkaasti myös valtakunnallisesti, Vallivaara toteaa.

  Hän tähdentää, että myös tämän toiminnan pyörittäminen edellyttää riittäviä resursseja, ja toiminnalle kuuluvaa arvostusta.

  Vallivaara tietää, että seuraavassa vaiheessa Jalmarin Kodon on loikattava voittoa tuottavien liikeyritysten ajatusmaailmaan.

  – Tiukkenevat resurssit ja yhä enemmän hoivaa tarvitsevat asukkaat ovat haastava yhtälö. Sydämestäni toivon, että se ei vie Jalmarin Kodon henkeä ja laatua mukanaan, Vallivaara pohtii.

  Jos toimintaa kehitetään pelkästään säästöt edellä, Vallivaaran mukaan siitä kärsivät palvelujen tarvitsijat eniten.

  – Uskon, että kun mennään riittävästi ihminen edellä, talous seuraa perässä.

  Hän korostaa, että palvelujen tuottajan ja ostajan aito yhteistyö, avoin keskustelu ja keskinäinen arvostus ovat olennaiset lähtökohdat kaupungin ikäihmisten laadukkaan toiminnan kehittämiseen.

  – Sen he ovat ansainneet, Vallivaara sanoo

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän