Koti Pääkirjoitus Kangasala jatkaa oikealla tiellä

  Kangasala jatkaa oikealla tiellä

  0

  Kangasalan kaupungin- ja talousjohtaja esittelivät viime torstaina ensi vuoden talousarvion ja suunnitelman seuraaville lähivuosille.

  Vaikka viimeisen viivan alla on aikaisempia vuosia huomattavasti maltillisemmat luvut, miehet olivat edelleen varmoja puheissaan.

  Heidän keskeinen sanomansa tiivistyy siihen, että Kangasala on terveen taloudenhoidon tiellä. He kiittelevät päättäjiä siitä, että heillä oli aikanaan sisua säästää ja laittaa sukanvarteen.

  Kangasalan historian suurimpiin investointeihin on helppo lähteä, kun säästölippaasta löytyy edes jotain isojen hankkeiden varalle.

  Kangasalan kaupungin talousmatematiikka ei ole rakettitiedettä. Yksinkertaistettuna sanottuna kaupunki pitää huolta siitä, että menot ja tulot ovat tasapainossa ja velkaantumisaste pysyy hallittavalla tasolla.

  Se, mihin kaupunki kulloinkin investoi, on pitkälti kuntalaisten käsissä. Vaikka virkamiehet valmistelevat, luottamushenkilöillä on paljon valtaa valmistelun eri vaiheissa päättää, mihin rahat lopulta käytetään.

  Rahat eivät tälläkään kertaa riittäneet kaikkiin toiveisiin, mutta muutama ikuisuusaihe poistuu kuitenkin listalta, jos kunnan­hallituksen esitys menee läpi valtuustossa.

  Onneksi päättäjät ovat sitä mieltä, että on toteutettava muitakin kuin hengelle ja terveydelle tärkeitä asioita.

  Hoivaan, terveyteen ja kasvatukseen saa upotettua määrättömästi rahaa, mutta silti kasvavassa kaupungissa on investoitava myös muuhun.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän