Liikenne on äitynyt villiksi uimahallin nurkalla – sekä jalankulkijat että autoilijat käyttävät työmaa-ajoon tarkoitettua liittymää

3
Oikoreitti kulkee Lahdentielle vievän liittymän edestä.

Rakennushankkeet ovat aiheuttaneet uudenlaisia kulkureittejä keskustassa. Etenkin uimahallin nurkalla turvallisuusnäkökohdat ovat monelta liikkujalta hukassa. 

Uimahallin laajennus valmistui marraskuussa. Koska rakennustyömaa-aitaa ei enää uimahallin puolella ole, kävelijät oikovat Tampereentien toisella puolella olevilta parkkipaikoilta uimahallille Lahdentielle vievän liittymän kohdalta. Pysäköintipaikan lumivalliin on jo muotoutunut polku, joka on ahkerassa käytössä. Uimahallin puolella oikotie tulee työmaa-ajolle tehdyn liittymän kohdalle, joka vie uimahallin seinustalla olevalle pysäköintipaikalle.  

Oikoreittiä reippailevat niin nuoret, vanhat, perheet, sauvakävelijät kuin työmiehetkin. 

Useampikin tilannetta tarkkaillut lukija on kauhistellut, miten parkkipaikalta ei jakseta kiertää suojatielle.

– Nyt on ollut todella liukasta, ihme ettei ole sattunut henkilövahinkoja tai peräänajoja, eräskin yhteydenottaja toteaa.  

Liittymä uimahallille avattiin uimahallin laajennustyömaan käyttöön pelkästään työmaa-ajoa varten. 

Uimahallin laajennus sekä työmaan liittymän käyttö päättyi marraskuussa. Liittymää ei ole purettu, koska se odottaa pysäköintihallin rakennustöiden alkua. Työmaa-ajosta kertoneet kyltit ovat kuitenkin välissä poistuneet Tampereentien puolelta. Myllystenpohjantien puolella pysäköintialueelle on ajokielto. 

Kävelijöiden lisäksi liittymää käyttävät nyt niin henkilö- kuin linja-autotkin. Osa ajaa pysäköintialueelle, osa käyttää liittymää läpiajoväylänä.

Uimahallin kiinteistönhoidosta vastaava Tero Mäkelä Herttuan kiinteistöpalvelusta kertoo alueen olevan nyt Kangasalan Parkki oy:n hallinnassa, joka aloittaa lähiaikoina pysäköintihallin rakennustyöt. 

Kangasalan Parkin pysäköintitalon rakennuttamistehtävistä vastaava rakennuttajainsinööri Ville Tullila Herttuan kiinteistöpalvelusta vahvistaa, että liittymää tarvitaan seuraavankin työmaan aikana. Se on ja tulee olemaan ainoastaan työmaaliikennettä varten. 

– Täytyy korjata tämä asia. Liikennemerkit ovat tulossa, joko vanhan urakoitsijan tai meidän toimesta, Tullila sanoo.

Perjantaina iltapäivällä liittymän kohdalle oli ilmaantunut lippusiima estämään käyttöä.

Juttuun lisätty tieto lippusiiman ilmaantumisesta 11.1. klo 15

3 kommenttia

  1. Eikö uimahalliyhtiön puheenjohtaja, uusi tj, saatikka hallituksessa istuva tekninen johtaja ole tuota vertaa hoitanut, että olisi työmaatien sulkenut. Eivät valitä tippaakaan uimahallin asiakkaiden turvallisuudesta ! Omaa asemaa vaan pitää pönkittää. Paula huolehti aina asiakkaiden turvallisuudesta ja olisi tuonkin hoitanut alta aikayksikön. Viime talvena myös uimahallin uusi parkkipaikka oli hengenvaarallisen luikas. Hiekoitusmääräys oli jäänyt kaupungin virkamieheltä takemättä. Peitti sitten virheensä haukkumalla Paulan, joka hiekoitusta kuulemma pyysi. Vai onko niin, että kaupunginjohtaja määrää tässäkin asiassa, että kaikki tiet avoimeksi Lehdolle! Hän ei tunnetusti välitä tippaakaan uimahallin asiakkaista. Uteliaana odotamme uimahallin käräjiä, mitä kaikkea sieltä paljastuukaan.

  2. Huolestuttavaa seurata miten laiminlyöntejä esiintyy Kangasalla. Näemmä ammattimainen turvallisuuden vatmistaminen ei ole itsestäänselvyys. Olisi luulkut rakennuttajakonsulttien ymmärtävän liittymän sulkemisen tarpeet jos ammattitaitoa olisi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.