Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Oma­kotitalot myyvät heikosti

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 26.9.2018 kello 7.00

Rakennusteeman juttumme kertoo, että oma­koti­talo­kauppa käy Kangasalla nihkeästi. Toki eri välittäjillä on myyntiluvuissa eroja, mutta tilastot kertovat tilanteesta: elokuuhun loppuun mennessä Kangasalla oli myyty tänä vuonna ainoastaan 74 oma­kotitaloa.

Vuosi sitten samaan aikaan määrä oli satakunta, edellisvuonna vielä enemmän.

Vaikka maailmalla puhutaan jo taantumasta, Suomessa viimeiset kaksi kolme vuotta on menty taloudellisesti positiiviseen suuntaan.

Taustalla on siis jotain muuta.

Suomessa on eletty pitkään vaihetta, jossa asunto on ollut varma sijoitus ja sen arvo on kasvanut asumalla. Nykyään tilanne on toinen, eikä omaisuus ole automaattisesti turvassa asunnossa.

Konkarivälittäjä Juha Salovaara kertoo toisaalla lehdessä, pankit eivät välttämättä enää edes lainoita kohteita, jotka sijaitsevat syrjässä.

Tämä saattaa tulla yllätyksenä sellaisille, jotka haaveilevat muuttavansa kauas keskustasta.

Samanlainen yllätys voi tulla vastaan myös syrjäseudun talonomistajalle. Oma rakas koti ei olekaan enää minkään arvoinen, eikä sillä saa kuin nurkan ostettua keskusta-alueelta.

Oma­kotitalojen myynnin hidastuminen kertoo yhteiskunnan ja asumistottumusten muutoksesta: oma­kotitalo ei ole enää nuorten parien unelma.

Mieluummin muutetaan vähävaivaisempaan rivitaloon tai jopa kerros­taloon.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

26.9.2018 kello 08.11
talon myynytIlmoita
Väittäisin, että kyse on enemmänkin siitä, että nuorilla pareilla ei ole enää varaa ostaa omakotitaloa. Tämän piti viimeistään huoli se, että uusien säädöksien kautta tuli lainoitukseen 10% omaosuus ja siihen päälle vielä varainsiirtovero niin 300 000 euron talossa puhutaan päälle 40 000 euron määrästä joka täytyy löytyä takataskusta.
~
Takaisin ylös