Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Rannat ovat yhteisiä paikkoja

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 21.11.2018 kello 7.00

Kangasalan nauhamaisen taajaman sijainti harjujen ja järvien puristuksessa pakottaa kaupungin tiivistymään. Suunta on kohti korkeampia kerros­taloja ja tiiviimpää omakoti- ja pientalorakentamista.

Tämä ei ole kaikkien kangasalalaisten mielestä toivottava suuntaus. Monet ovat sitä mieltä, että liika tiiviys pilaa paikkakunnan hengen väljänä, maaseutumaisena kesäpäivän pitäjänä.

Tiivistyminen ei suinkaan ole vain kangasala­lainen ilmiö, se on valtakunnallinen ja maailmanlaajuinen megatrendi. Yhä useammat ihmiset hakeutuvat asumaan lähelle palveluita ja joukko­liikenneyhteyksiä.

Kangasalla on upeita rantoja. Erityisesti Vesaniemen ja Liutun uimarannat houkuttelevat kesäaikaan paljon ihmisiä nauttimaan uimisesta ja auringosta veden äärelle. Eikä ainoastaan kangasala­laisia, vaan ihmisiä naapurikunnista saakka.

Tässä lehdessä esitellään Vesaniemen tulevaisuuden suunnitelmia. Jos ne toteutuisivat koko laajuudessaan, Vesaniemi täyttyisi uudenlaisesta vapaa-ajanviettomahdolli­suuksista ja ihmisistä.

Vaikka suunnitelmat herättävät taatusti ärtymystä joissakin lähialueen asukkaissa, on huomioitava se, että rannat ovat kaikkien yhteistä omaisuutta.

On todella upea juttu, että Kangasala pystyy tarjoamaan vapaa-ajanviettomahdolli­suuksia veden äärellä myös niille, jotka eivät omista omaa kesämökkiä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös