Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Rannat ovat yhteisiä paikkoja

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 21.11.2018 kello 7.00

Kangasalan nauhamaisen taajaman sijainti harjujen ja järvien puristuksessa pakottaa kaupungin tiivistymään. Suunta on kohti korkeampia kerros­taloja ja tiiviimpää omakoti- ja pientalorakentamista.

Tämä ei ole kaikkien kangasalalaisten mielestä toivottava suuntaus. Monet ovat sitä mieltä, että liika tiiviys pilaa paikkakunnan hengen väljänä, maaseutumaisena kesäpäivän pitäjänä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Tiivistyminen ei suinkaan ole vain kangasala­lainen ilmiö, se on valtakunnallinen ja maailmanlaajuinen megatrendi. Yhä useammat ihmiset hakeutuvat asumaan lähelle palveluita ja joukko­liikenneyhteyksiä.

Kangasalla on upeita rantoja. Erityisesti Vesaniemen ja Liutun uimarannat houkuttelevat kesäaikaan paljon ihmisiä nauttimaan uimisesta ja auringosta veden äärelle. Eikä ainoastaan kangasala­laisia, vaan ihmisiä naapurikunnista saakka.

Tässä lehdessä esitellään Vesaniemen tulevaisuuden suunnitelmia. Jos ne toteutuisivat koko laajuudessaan, Vesaniemi täyttyisi uudenlaisesta vapaa-ajanviettomahdolli­suuksista ja ihmisistä.

Vaikka suunnitelmat herättävät taatusti ärtymystä joissakin lähialueen asukkaissa, on huomioitava se, että rannat ovat kaikkien yhteistä omaisuutta.

On todella upea juttu, että Kangasala pystyy tarjoamaan vapaa-ajanviettomahdolli­suuksia veden äärellä myös niille, jotka eivät omista omaa kesämökkiä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös