Koti Pääkirjoitus Rannat ovat yhteisiä paikkoja

  Rannat ovat yhteisiä paikkoja

  0

  Kangasalan nauhamaisen taajaman sijainti harjujen ja järvien puristuksessa pakottaa kaupungin tiivistymään. Suunta on kohti korkeampia kerros­taloja ja tiiviimpää omakoti- ja pientalorakentamista.

  Tämä ei ole kaikkien kangasalalaisten mielestä toivottava suuntaus. Monet ovat sitä mieltä, että liika tiiviys pilaa paikkakunnan hengen väljänä, maaseutumaisena kesäpäivän pitäjänä.

  Tiivistyminen ei suinkaan ole vain kangasala­lainen ilmiö, se on valtakunnallinen ja maailmanlaajuinen megatrendi. Yhä useammat ihmiset hakeutuvat asumaan lähelle palveluita ja joukko­liikenneyhteyksiä.

  Kangasalla on upeita rantoja. Erityisesti Vesaniemen ja Liutun uimarannat houkuttelevat kesäaikaan paljon ihmisiä nauttimaan uimisesta ja auringosta veden äärelle. Eikä ainoastaan kangasala­laisia, vaan ihmisiä naapurikunnista saakka.

  Tässä lehdessä esitellään Vesaniemen tulevaisuuden suunnitelmia. Jos ne toteutuisivat koko laajuudessaan, Vesaniemi täyttyisi uudenlaisesta vapaa-ajanviettomahdolli­suuksista ja ihmisistä.

  Vaikka suunnitelmat herättävät taatusti ärtymystä joissakin lähialueen asukkaissa, on huomioitava se, että rannat ovat kaikkien yhteistä omaisuutta.

  On todella upea juttu, että Kangasala pystyy tarjoamaan vapaa-ajanviettomahdolli­suuksia veden äärellä myös niille, jotka eivät omista omaa kesämökkiä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän