Koti Uutiset Tulipalon jälkityöt jatkuvat

  Tulipalon jälkityöt jatkuvat

  0
  Poliisi tutkiii Myllystentien tulipaloa yleisvaaran tuottamuksena. Poliisin lisäksi tulipalon selvittely ja jälkityöt työllistävät kiinteistöpalvelua ja vakuutusyhtiöitä.

  Myllystenpohjantiellä sijaitsevassa kerrostalossa riehunut tulipalo tuhosi yhden asunnon täysin asumiskelvottomaksi ja aiheutti savuhaittoja muualle kiinteistöön.

  Tulipalo sai alkunsa perjantaina kahden aikaan iltapäivällä talon kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta asunnosta. Asunnossa olleet kaksi miestä ja yksi nainen heräsivät siihen, että asunto oli tulessa. Palokunnan saapuessa paikalle makuuhuone oli liekkien vallassa. 

  Palokunta pelasti asunnon parvekkeelta vuonna 1967 ja 1970 syntyneet miehet sekä 1960 syntyneen naisen. Kaikki kolme ovat paikkakuntalaisia. Vuonna 1967 syntynyt mies oli maanantaina edelleen hoidettavana, muut pelastetut oli kotiutettu aiemmin. Lisäksi hoidettavana kävi yläpuolisessa asunnossa ollut savua hengittänyt henkilö. 

  Palokunta evakuoi asukkaat palokerroksesta sekä sen yläpuolisesta kerroksesta. Palon sammuttamisen jälkeen palokunta luovutti talon takaisin Kiinteistö Oy Taloherttualle neljän aikaan perjantaina iltapäivällä. Paikalle hankittiin jälkivahingontorjuntaan erikoistunut yritys tuulettamaan ja siivoamaan taloa. 

  – Vakuutusyhtiön edustajan kanssa tutkimme nyt, minkälaisia toimenpiteitä vielä vaaditaan, Kiinteistö Oy Taloherttuan toimitusjohtaja Jouni Kiviniemi kertoo. 

  Savuhaittojen takia osa asukkaista on majoittunut viikonlopun muualla. Kiviniemen mukaan kolme iäkästä asukasta on ollut Rekola-kodossa.

  – Asukkaat ovat oman arvion mukaan päättäneet, ovatko jääneet asuntoihin. Savun hajua on ollut etenkin kolmannen ja neljännen kerroksen huoneistoissa. Meidänkin kautta olisi toki ollut mahdollista saada joku väliaikaistila, jos joku sitä olisi tarvinnut. 

  Jotkut asukkaista ovat kritisoineet kiinteistöpalvelun vähäistä tiedotusta asiasta. Toimitusjohtajan mukaan he ovat olleet perjantaina palopaikalla ja jakaneet sunnuntaina tiedotteen asukkaille. Kiviniemi lupaa tiedottaa asukkaita lisää, kunhan jälkityöt saadaan etenemään.  

  – Meihin on myös mahdollista olla yhteydessä. Asukkaiden kanssa pidetään palaveria, jos se tarpeelliseksi nähdään. Se katsotaan tällä viikolla. Tärkeintä on nyt, että saamme työt eteenpäin. 

  Asukkaat ovat pitkälti kotivakuutuksen varassa. Asukkaan kotivakuutus korvaa irtaimiston savuvahingot. Kiinteistövakuutus kattaa siivouksen savuhaittoja kärsineiden huoneistojen osalta, mikäli vakuutusyhtiö katsoo sen tarpeelliseksi. 

  Poliisi tutkii tulipaloa yleisvaaran tuottamuksena. Tekninen tutkinta aloitettiin lauantaina palopaikan jäähdyttyä. Yksi parvekkeelta pelastetuista henkilöistä on vuokralla paloasunnossa. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa eikä asukas ole ollut yhteydessä kiinteistöpalveluun. Vuokralainen on saanut aiemmin yhden varoituksen. 

  – Todetaan nyt näin, että syynä oli järjestyssääntöjen vastainen eläminen. Tällä hetkellä en tiedä, missä asukas on. Käsittääkseni hän on jo päässyt sairaalasta, mutta meihin hän ei ole ollut yhteydessä. Nähtäväksi jää, mikä on ollut palon syy. Jos taustalla on törkeä huolimattomuus tai vastaava, niin asukas joutuu siitä oikeudessa vastaamaan. 

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän