Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Vedetään kotiinpäin

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 4.1.2019 kello 10.29

Eduskuntavaaliehdokkaat hiovat jo vaalitaktiikoitaan. Vaaleihin on aikaa enää muutama kuukausi. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 14. huhtikuuta.

Kangasalta ei ole ollut kansanedustajaa sitten kokoomuksen Heikki A. Ollilan. Ollilan kansanedustajuus päättyi vuonna 2011. Demareiden Pentti Lahti-Nuuttila toimi kansanedustajana hieman aiemmin, vuosina 1979–1995 ja vasemmiston Pertti Turtiainen 1999–2003.

Viime vaaleissa Kangasalla äänesti 16 464 ihmistä. Kangasalta oli tuolloin yhdeksän ehdokasta ja he saivat omasta kotipitäjästään 3 810 ääntä, siis vain 23 prosenttia kaikista Kangasalta annetuista äänistä.

Se on vähän, eikä kenenkään läpipääsy ollut edes lähellä.

Toisin oli esimerkiksi väkimäärältään huomattavasti pienemmässä Sastamalan kaupungissa. He osasivat pelata pelin niin, että tällä hetkellä heillä on kolme istuvaa edustajaa.

Kangasalan väestöpohjalla pitäisi olla varsin hyvät mahdollisuudet kahteen läpimenoon.

Olisiko nyt aika puhaltaa yhteen hiileen ja varmistaa, että Kangasala saa läpi oman kaupungin ehdokkaan tai jopa kaksi?

Ehdokkaita on useita, joten valinnanvaraa kyllä riittää. Jokainen heistä on kirkkaasti kelvollinen edustajaksi, jos mittatikkuna käytetään esimerkiksi muutamia kohuotsikoita synnyttäneitä, viime vaaleissa läpimenneitä.

Me tarvitsemme omia edustajia. Usein sanotaan, että kotikunnalla ei ole merkitystä, vaan eduskunnassa ajetaan koko valtakunnan asioita.

Niin ajetaankin, mutta kyllä oman alueen etu on myös päätöksissä läsnä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös