Uutiset

Kangasalan torin liikekeskuksen toimijahaku ratkesi: tältä näyttää puurakenteinen toripaviljonki Viuhka

Torin liikekeskuksen toimijahaussa valituksi tuli Juha Heinäsen ehdotus Viuhka. Havainnekuva: Juuso Horelli & Juha Heinänen

Kangasalan kaupunki ja Business Kangasala Oy järjestivät toimijahaun kaupungin keskeisimmälle paikalle torialueen sydämeen tänä keväänä. Määräaikaan mennessä saatiin kaksi ehdotusta, joista valituksi tuli Juha Heinäsen Tori-paviljonki Viuhka.

Kangasalan kaupungin tiedotteen mukaan arkkitehtoonisesti kaunis rakennus sopii erinomaisesti torille. Julkisivultaan paikkaan hyvin sopiva ja sisätiloiltaan mielenkiintoinen rakennus on nähtävyys itsessään. Se kätkee sisäänsä erinomaisia ratkaisuja ja tilaan mahtuu ravintola, kahvila ja muuta toimintaa. Suunnittelijan ideassa yhdistyvät kaupunkilaisten olohuone ja sen tuoma taustatuki elävöittämään toria myyjineen ja lisäämään osaltaan keskustan elinvoimaa.

– Rakennuksen suunnitelma vastaa ulkoasultaan ja toiminnallisuudeltaan juuri sitä, mitä näin ainutlaatuinen ja näkyvä paikka keskustan ytimessä edellyttää, toteaa elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala tiedotteessa.

Nimensä mukainen Viuhka laajenee leveys- ja korkeussuunnassa kohti toriaukiota. Havainnekuva: Juuso Horelli & Juha Heinänen

Rakennuksen koko on kaavan mahdollistamaa pienempi, mutta vastaavasti se jättää ympärilleen tilan tuntua ja sopii uudistettavan torin suunnitelmiin. Osana hiilineutraaliutta on rakennuksen suunnittelussa huomioitu keskusta-alueen puurakentamisen lisääminen.

Kaupungin tiedotteen mukaan tiloissa toimivaa ravintoloitsijaa ja kahvilan pitäjää ei ole vielä valittu, ja kiinnostuneet voivat olla yhteydessä esimerkiksi Business Kangasalaan.

Rakennuksen sisällä on tilaa kahvittelijoille myös parvella ja ulos saadaan torialueelle avautuva viihtyisä terassi. Alustavissa suunnitelmissa ravintolassa on 150 paikkaa ja kahvilassa 80 paikkaa.

Rakennuksen sisälle suunnitellaan ainakin ravintolaa ja kahvilaa. Niiden toimijoita ei ole vielä valittu. Havainnekuva: Juuso Horelli & Juha Heinänen
MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

4 kommenttiaKommentoi

 • simo ahonen30.5.2024 klo 18:25

  Ja paljonko maksaa veronmaksajien rahoja ?

 • Rahaa on vaikkei olekaan31.5.2024 klo 06:37

  Kangasala ei todellakaan johda esimerkillään. Mitä ihmeellisimpiä hankkeita esisuunnitellaan kalliilla rahalla samaan aikaan kun palveluista karsitaan juustohöylällä ja ihmiset päätyvät kortistoon. Kuka näihin on kaupungin valtuuttanut ? Tehdään lisää kunnossapidettävää infraa tietämättä edes saadaanko tähän yrittäjää tai kannattavaa liiketoimintaa. Kahviloita on ihan tarpeeksi ja tässä on kaupungin muistaminen niihin yrittäjäksi lähteneitä kohtaan. NYT. Kangasalan kaupunki. Tehkää kuten esititte, muun ohessa kaikki hankkeet säästösyistä jäihin.

 • Artturi Nieminen31.5.2024 klo 08:07

  terveyden ihmisille on kaikkien tärkeää,sitten tulevat muut asiat.nytkin jo terveyspalvelut tökkivät ja ei saa aikoja kun pitkälle ajalle.voiko niistä huolehtia ensin? niin, kuka maksaa tämän kalliin laitoksen?

 • Heidi Helander31.5.2024 klo 16:31

  Torin pitäisi olla ulkoilmatila eikä tuollainen Pirun kallis rakennus mihin ei torikauppiaat taatusti mene myymään mitään. Kangasalan Toria Lämmöllä Muistaen.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.