Koti Uutiset Kunta aloitti systemaattisen laskujen perinnän

  Kunta aloitti systemaattisen laskujen perinnän

  5

  Joitakin kuntalaisia on hämmentänyt kunnalta saadut maksumuistutukset tai maksuvaatimukset, joissa maksun saajana on Intrum Justitia.
  Laskun saaneet ovat epäilleet huijausta tai laskutusvirhettä.
  – Kummastakaan ei ole kysymys, vaan kunta on aloittanut systemaattisen perinnän, jonka toteuttaa perintäyhtiö Intrum. Aiemmat järjestelmät eivät ole mahdollistaneet tätä, kunnan laskentapäällikkö Reetta Kotovaara-Tavasti selvittää.

  Ensimmäiset Intrumin maksumuistutukset ja -vaatimukset lähtivät asiakkaille marraskuun alussa.
  – Mitä luultavimmin joukossa ei ole juurikaan virhelaskuja. Yksittäisiä, esimerkiksi vanhoihin hyvityslaskuihin liittyviä virheitä voi ilmetä ja ne selvitetään tapauskohtaisesti.
  – Jos lasku, maksumuistutus tai maksuvaatimus on aiheeton, velkominen keskeytetään, eikä se aiheuta laskun saajalle lisätoimia. Jos saatava on edelleen avoimena, asiakkaan tulee maksaa se Intrumin ilmoittamalle tilinumerolle.

  Kotovaara-Tavasti huomauttaa,  että maksumuistutukset eivät ole perintää, vaikka kirjeen lähettäjänä on perintäyhtiö. Aiemmin samanlaisia maksumuistutuksia lähetti kunta.
  – Intrumin kirjeessä näkyy vain laskun numero, ei sitä, mitä kunnan tuottamaa palvelua muistutus koskee. Ymmärrän, että tämä hämmentää.
  – Jatkossa, kun perintä on systemaattista ja jatkuvaa, maksumuistutukset tulevat nopeassa tahdissa, jolloin asiakkaan on helpompi muistaa, mitä muistutus tai vaatimus koskee.

  Kotovaara-Tavastin mukaan nyt lähetetyt maksuvaatimukset ulottuvat taannehtivasti reilun vuoden taakse. Niistä on jo aiemmin tänä vuonna lähetetty maksumuistutus.
  – Perintäyhtiöltä tuleviin kirjeisiin on reagoitava jollakin tavalla, koska perintäprosessi jatkuu niin kauan kuin saatava on avoinna. Alkuperäisen laskun sisältöä koskevissa kysymyksissä kannattaa ottaa heti yhteyttä KuntaPro Oy:n myyntireskontranhoitajaan.

  Kangasalan kunnan laskutusjärjestelmän muutoksen yhteydessä laskutuksessa oli keväällä häiriötä. Niille asiakkaille, joita häiriö koski, lähetettiin paperiset laskut uudelleen saatekirjeen kera.
  – Kokonaisuuteen nähden ongelmat ovat koskettaneet rajoittunutta asiakasmäärää, mutta ovat toki valitettavia, Kotovaara-Tavasti sanoo.

  Lisätietoja maksukehotuksesta tai alkuperäisestä laskusta voi tiedustella KuntaPro Oy:n myyntireskontranhoitajalta p. 050 327 8182 tai  050 327 7231. Jos perintäyhtiön lähettämissä kirjeissä ilmenee uusia epäselvyyksiä, asiasta tiedotetaan kunnan internetsivuilla.

  5 KOMMENTTIA

  1. Törkeää toimintaa Kangasalalta käyttää veroparatiisiyhtiötä perinnässä kun on olemassa kotimainenkin vaihtoehto Kuntaperintä jonka kunnat ja kaupungit omistavat. Tulee kaikki verotkin maksetuksi kotimaahan eikä veropartiiseihin, pikkasen pitäis ajatella virkamiesten ja politikoiden meidän kaikkien tulevaisuutta

  2. Ja pelkkää huijausta ettei muka virhelaskuja. Kiva kun vanhukset varmaan maksaa yhtään miettimättä tuollaiset. Törkeää käytöstä tulevalta kaupungilta.

  3. Sanoisin että pahemmin olisi asiat jos perintää ei suoritettaisi ja erääntyneet laskut jäisivät näin ollen kaikkien kuntalaisten maksettavaksi.

  4. Kaksi laskua peruivat omina virheinään, kolmannesta en enää jaksanut tapella. Hyvä systemaattinen perintä ???? Hyvä kunta pro.

  5. Kaupunki lähettää laskun molempien vanhempien nimellä, jos laskua ei muista maksaa, niin Intrum lähettää muistutuksen molemmille vanhemmille ja laskuissa eri viitenumerot. Tämä johtaa siihen, että molemmat vanhemmat maksavat laskunsa, eli alkuperäisen laskun tuplana ja Intrum ei huomaa tuplamaksua, eikä osaa palauttaa rahoja automaattisesti.

   Tai vain toinen maksuista maksetaan, kun huomataan, että samasta unohduksesta kyse. Intrum jatkaa toisen laskun perintää, koska ei ymmärrä saaneensa jo saatavia, koska eri viitteet.. Jee.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän