Miten käy Postin ja lehdenjakelun?

0

Ei mene viikkoakaan, ettemmekö saisi täällä Sanomissa palautetta Postin toiminnasta. Kaukaisemmat lukijamme kyllä ymmärtävät, että lehti ei ehdi heille ilmestymispäivänä keskiviikkona.

Tamperelaisilta tai Kangasalan reuna-alueilla asuvilta tilaajilta sen sijaan ei heru ymmärrystä, jos lehti jää tulematta varsinaisena päivänä.

Tämän lisäksi lehtiä katoaa kuin savuna ilmaan tai pahimmillaan ne saapuvat esimerkiksi Helsinkiin vasta seuraavalla viikolla.

Lähetämme jokaisesta jakeluhäiriöstä tiedon Postille, mutta saamme vastineeksi ainoastaan automaattivastauksen. Olemme aseettomia, emmekä tarkkaan tiedä, kuinka Posti käsittelee jakeluhuomautukset.

Postin mukaan kirjeiden jakelumäärä on puolittunut kymmenessä vuodessa ja painettujen sanomalehtien jakelumäärä on pudonnut 1950-luvun tasolle.

Tämä on yksi syy, miksi Posti hakee jatkuvasti kustannussäästöjä. Viimeisin uutinen oli, että Posti siirtää hallinnollisia tehtäviä Viroon.

Median edunvalvoja Medialiitto ei kannata Postin jakelun tukemista valtionavuilla.

Liiton kanta on oikea. Postia ei pidä uudistaa veronmaksajien rahoilla ainakaan ennen kuin koko maan jakelusysteemi on laitettu uusiin puihin.

Medialiiton ehdottamassa uudistusmallissa yhdistetään nykyisiä erillisiä jakeluja, toisin sanoen lakataan käymässä postilaatikoilla monta kertaa päivässä.

Se on vasta alku, kokonaisremontti on ehdottoman välttämätön.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.