Uutiset

Valtuusto päätti säästölistoista pitkän keskustelun ja äänestyksen päätteeksi – Katso tallenne kokouksesta tästä

Kuva: KS Arkisto

Kangasalan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina kesäkuun kokoukseensa. Esityslistalla oli muun muassa Kangasalan Vesi -liikelaitoksen yhtiöittäminen, vuoden 2023 tilinpäätöksen hyväksyminen ja muutostalousarvio vuodelle 2024 sisältäen talous- ja tuottavuusohjelman.

Talous- ja tuottavuusohjelma 2.0:n osana päätettiin isosta nipusta säästökohteita.

Lautakuntien tekemät muutostalousarvioesitykset on valmisteltu valtuustolle yhtenä kokonaisuutena. Kaupunkitasoisesti muutostalousarvioesityksillä oli yhteensä 3,56 miljoonan euron positiivinen tulosvaikutus vuodelle 2024.

Valtuusto keskusteli säästölistoista pitkään. Jari Leino (ps) teki muutosesityksen, joka koski tuntikehyksen vähentämistä jakotuntien ja valinnaisuuksien osalta yläkouluista ja alakouluista yhteensä noin 200 vuosiviikkotuntia. Esityksen säästö vuodelle 2024 olisi ollut 201 789 euroa.

Leino esitti, että ehdotuksesta poistetaan tuntikehys ja jakotunnit, jonka johdosta säästötavoite vähenisi 100 000 euroa.

Lisäksi Leino esitti, että yhden kasvatusohjaajan määrän vähentäminen poistetaan esityksestä. Sen vaikutus loppuvuodelta olisi esityksen mukaan 18 000 euroa. Kolmanneksi Leino esitti, että kuuden koulunkäynninohjaajan vähentämisen sijaan vähennetään elokuun alussa vain kolmen koulunkäynninohjaajan tehtävät. Vaikutus loppuvuoden osalta olisi 47 500 euroa.

Leinon esitystä kannatettiin puheenvuoroissa laajasti. Kokous päätyi äänestämään asiasta ja äänestys päätyi Leinon esityksen kannalle äänin 19-32. Muutoksen vaikutus säästötoimenpiteisiin oli yhteensä 165 500 euroa.

Lue myös: Valtuusto päättää maanantaina rajusta säästölistasta – Katso kaikki toimenpide-ehdotukset tästä

Kangasalan Sanomat lähettää kokouksen suorana lähetyksenä alkaen kello 18. Seuraa kokousta suorana lähetyksenä tästä:

Sisältöä ei voida näyttääEvästeasetuksesi estivät tämän sisällön latautumisen. Nähdäksesi sisällön, sinun on annettava suostumus sosiaalisen median upotusten (YouTube, X/Twitter, Instagram, Facebook) käyttöön. Voit muuttaa suostumustasi painamalla tästä.
MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,50 €.Tilaa tästä

Yksi kommenttiKommentoi

  • Mitä sitä juuri kuulikaan ?11.6.2024 klo 08:54

    Sähköverkot myytiin ulkomaille. Sähkön käyttäjä maksaa. Kangasalan vesi myydään ja me maksamme ostohintaa vesilaskussamme. Täytyy toivoa että menee kaupaksi pienellä hinnalla. Millä pätevyydellä tällaiset kauppasummat arvioidaan ? Jos ei ole ostajaa, ei tule kauppaa. Uusi veronkorotus olisi ollut samaa asia rahoitusvajeen kattamiseksi. Vesilaitoksen tulevan kaupallisen toimijan ahneus aiheuttaa, ettei tarvitse paljoa kylpeä jatkossakaan. Vesilaitoksesta saatu mahdollinen kauppasumma käytetään tuleviin investointeihin. Mitä ihmettä ? Investoinnit piti jäädyttää. Niiden ja henkilöstöleikkausten kautta piti tasapainoittaa talous. Yhtään ei tarvita lisää kunnossapidettävää infraa. Hyvinvointijohtaja selitti älyttömyyksiä. Ilmeisestikin valtuustokokousten ajoitus on pyhä asia. Eli ENNEN eilistä päätöstä toteutettiin henkilöstömuutoksia mm. sivistystoimessa, koska myös lukuvuoden 2024-2025 tuntisuunnittelu on pyhä asia ja se tehtiin jo alkuvuonna. Nyt sitten päätettiin ettei noin suuriin lähdetä, mikä on kyllä tosi hyvä juttu. Voi voi ihmisiä pelinappuloina, moniko ehti jo vaihtaa työpaikkaa ? ja yleensä pätevimmästä päästä.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.