Kangasalan demariryhmä paneutuu asioihin tosissaan

0

Kangasalan Sos.dem. valtuustoryhmällä on periaate, että asioita ei tehdä huitaisemalla, vaan tarkkaan harkiten ja eri vaihtoehdot punniten. Äänestäjien antama luottamus on niin tärkeä asia, että sitä ei saa pettää huonolla työmoraalilla. Tärkeitä ovat asiatkin, joista valtuustossa päätetään ja päättäjien pitää tuntea vastuunsa.

Aina ennen jokaista valtuuston kokousta pidetään Sos.dem. ryhmän ryhmäkokous, tarvittaessa useampikin. Koko esityslista käydään läpi, ja päätetään mitenkä valtuuston kokouksessa toimitaan: Hyväksytäänkö kaupunginhallituksen esitys sellaisenaan, vai tehdäänkö muutos-, hylkäys-, pöydälle jättämis- tai valmisteluun palauttamisesityksiä. Kaikkiin päätöksiin pyritään löytämään keskustelemalla yhteinen kanta. Ketään ei kuitenkaan pakoteta äänestämään omaatuntoaan vastaan. Jos joku on jostakin asiasta vahvasti eri mieltä kuin ryhmän muut jäsenet, hänelle annetaan lupa poiketa ryhmän päätöksestä. Aika harvoin näin käy, ehkä noin kerran vuodessa, yleensä ryhmä on päätöksissään täysin yksimielinen.

Demariryhmä käyttää apunaan myös asiantuntijoita muodostaessaan kantaansa kiperiin kysymyksiin tai perehtyessään muuten kaupungin toimintoihin. Usein vieraanamme on kaupungin viranhaltijoita eri tasoilta, viranhaltijat ovat kiitettävän yhteistyövalmiita ryhmän kutsuessa. Asiantuntijoina kokouksissamme saattavat käydä myös yrittäjät, järjestötoimijat ja erilaiset harrastajat. Olemmepa saaneet apua myös muitten kuntien asiantuntija-viranhaltijoilta.  Omat eri lautakuntien edustajamme ovat kokouksissamme aina paikalla, näin yhteys ja tiedonkulku lautakuntaryhmiemme ja valtuustoryhmämme välillä pysyy tiiviinä. Myös yhteys puolueemme jäsenistöön on toimiva.

Demariryhmä käy myös tutustumassa kaupungin eri toimipisteisiin ja myös yrityksiin. Olemme sitä mieltä, että mitä paremmin tunnemme sekä kaupunkimme julkisia että yksityisiä toimintoja, sitä viisaampia päätöksiä pystymme tekemään. Aivan tavallisten kaupunkilaisten keskusteluita ja mielipiteitä seuraamme toki myös tarkalla korvalla, juuri heiltä kuulee niitä arjen viisauksia.

Ryhmämme siis kuulee montaa tahoa päätöksiään valmistellessaan, mutta ryhmän päätöksiä ei kuitenkaan tee mikään ryhmän sisäinen tai ulkopuolinen pienempi klikki. Päätökset ryhmässä tekevät ne äänestäjien valitsemat  valtuutetut, jotka valtuuston kokouksessakin ovat ne päätökset tekemässä, ja jotka niistä päätöksistä myös vastaavat.  

 Jos haluat tulla mukaan tähän työhön, päättämään paremmasta arjesta – lähde ehdokkaaksemme kuntavaaleihin! Pääset mukaan ottamalla yhteyden johonkin näistä osoitteista:
hanna.laine@kangasala.fi
pekka.lahti@kangasala.fi
heikki_salmela@kolumbus.fi
isto.kaarne@kolumbus.fi
jari.markkinen@kangasala.fi

Ehdokkaaksi voit ilmoittautua myös tämän linkin kautta: https://sdp.fi/fi/kuntavaaliehdokkaaksi/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.